iOS 13.2-bèta verklapt: AirPods 3 krijgen ruisonderdrukking

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2019, 20:56
1 min leestijd
iOS 13.2-bèta verklapt: AirPods 3 krijgen ruisonderdrukking

De nieuwe AirPods beschikken over ruisonderdrukking. Hierbij worden de draadloze oordopjes uitgerust met rubberen uiteindes zodat geluid van buitenaf wordt afgesloten. Mogelijk presenteert Apple de AirPods 3 later deze maand.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 3 krijgen ruisonderdrukking

Vanavond is de iOS 13.2-bèta uitgekomen. Deze tussentijdse software-update voegt niet alleen Deep Fusion toe, maar verklapt ook het een en ander over de nieuwe AirPods. Er is namelijk een icoontje in de broncode gevonden waarin te zien is hoe de nieuwe draadloze oordopjes eruit gaan zien. De ontdekking is gedaan door 9to5Mac.

AirPods 3 ruisonderdrukking

Vooral de rubberen uiteindes vallen op. Dit duidt erop dat de AirPods 3 over ruisonderdrukking beschikken, of noise-cancelling. Hierbij wordt omgevingsgeluid gedempt, zodat je je volledig in de muziek kunt verliezen. De referentie naar de nieuwe AirPods is aangetroffen onder de toegankelijkheidsinstellingen van iOS 13.2. Dit bevestigt dus ook dat je de oordopjes als gehoorapparaat kunt gebruiken, wat nu ook al mogelijk is.

Verder schrijft 9to5Mac dat de nieuwe AirPods verschillende ‘luisterstanden’ krijgt, waaronder de Focus Mode. Hierbij wordt de ruisonderdrukking geactiveerd. Het is nog niet duidelijk hoe de oordopjes er precies uit gaan zien, maar op basis van het icoontje weten we in ieder geval dat ze rubberen uiteindes krijgen.

Onthulling later deze maand

Momenteel bieden concurrenten dit soort oordopjes met rubberen ‘eartips’ al aan. Later deze maand vindt alweer het volgende Apple-event plaats. Het lijkt aannemelijk dat het bedrijf de AirPods 3 hier gaat onthullen. Waarschijnlijk vindt dit evenement eind oktober plaats.

Blijf op de hoogte van de AirPods 3 door je in te schrijven voor de iPhoned-nieuwsbrief. Download ook de gratis app om niks te missen!

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen