De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Nieuwe AirPods komen eraan, release vertraagd door coronavirus’

Michel van 't Klaphek
17 maart 2020, 8:58
2 min leestijd
‘Nieuwe AirPods komen eraan, release vertraagd door coronavirus’

De release van de AirPods 3 komt volgens een twijfelachtige bron steeds dichterbij. Wel gooit het coronavirus roet in het eten, maar op een andere manier dan je zou verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: AirPods 3 release vertraagd door coronavirus

Het gerucht is afkomstig van Digitimes. De Taiwanese publicatie claimt te hebben gesproken met personen in de productieketen van de oordopjes. Deze bronnen zeggen dat Apple op de achtergrond hard sleutelt aan nieuwe AirPods, maar dat de release wordt vertraagd dankzij het coronavirus.

Dit komt niet omdat de fabrieken op halve kracht draaien, maar omdat er problemen aan de verkoopkant zijn. Alle Apple Stores (buiten China) zijn bijvoorbeeld gesloten. Ook hebben veel landen maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Inwoners mogen daardoor bijvoorbeeld niet naar buiten om de oordopjes aan te schaffen.

AirPods Pro Light gerucht

Digitimes heeft een wisselvallige reputatie als het om Apple-geruchten gaat. Vorige maand schreef de website dat Apple aan een alternatieve versie van de oordopjes zou werken. Toen gaf de website dat het om de AirPods Pro Lite zou gaan, maar mogelijk gaat het in beide geruchten eigenlijk om een derde generatie AirPods.

De AirPods Pro zijn namelijk in oktober 2019 uitgebracht. De tweede generatie AirPods verscheen in maart van dat jaar. Wanneer je dit schema doortrekt, is het aannemelijk dat Apple binnenkort de release van de AirPods 3 aankondigt. Een Lite-versie van de AirPods Pro veroorzaakt daarentegen mogelijk verwarring onder consumenten.

Apple zet volop in op audio

Eerder vandaag kondigde Apple de Powerbeats 4 aan. Stiekem lagen deze oordopjes al een paar dagen in diverse (Amerikaanse) winkels, maar nu zijn ze officieel gepresenteerd. Het AirPods-alternatief beschikt over Siri-ondersteuning, een verbeterde accuduur en ook is er aan het design gesleuteld.

De Powerbeats 4 kosten 149 euro en zijn vanaf 18 maart bij Apple te koop. De AirPods (tweede generatie uit 2019) haal je voor iets minder in huis. Wil je AirPods kopen? Check dan onze prijsvergelijker voor de beste deals. We hebben ook een vergelijker voor wanneer je de AirPods Pro wil kopen.

Apple AirPods

Apple AirPods prijzen vergelijken

Bekijk product
Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro prijzen vergelijken

Bekijk product
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen