Gerucht: AirPods 3 met noise cancelling verschijnen dit najaar – update

Lars Paijmans
24 april 2019, 10:44
2 min leestijd
Gerucht: AirPods 3 met noise cancelling verschijnen dit najaar – update

De tweede generatie van de AirPods ligt nog maar net in de winkels, maar volgens een nieuw gerucht zou Apple de AirPods 3 al in het najaar van 2019 uitbrengen. De belangrijkste verbetering is de toevoeging van noise cancelling.

Update 24 april 13.50 uur: Slechts enkele uren na het nieuws dat de AirPods 3 dit najaar verschijnen, doet Ming-Chi Kuo er nog een schepje bovenop. De doorgaans betrouwbare Apple-analist stelt dat er eind dit jaar niet één, maar twee nieuwe AirPods 3-varianten verschijnen.

Eén van de modellen zou een verbetering zijn ten opzichte van de AirPods 2, waarschijnlijk dus door middel van noise cancelling. Bij het tweede model zou het om volledig vernieuwde AirPods gaan met een ander design en hogere prijs. Hierbij doelt de analist waarschijnlijk op eerdere geruchten over AirPods met nieuw materiaal voor meer grip, een andere kleur en waterdichtheid.

AirPods 3 noise cancelling verschijnt eind 2019

Het gerucht is afkomstig van Digitimes, een bron die het al vaker goed heeft gehad als het om onaangekondigde Apple-producten gaat. Volgens de bron wordt de derde generatie wederom geproduceerd door Inventec en Luxshare Precision. Het is niet de eerste keer dat er een gerucht opduikt over deze nieuwe AirPods, wat dit verhaal geloofwaardiger maakt.

AirPods 3 noise cancelling

Volgens Digitimes brengt Apple dit najaar de AirPods 3 uit, omdat oorspronkelijk de AirPods 2 al aan het einde van 2018 hadden moeten verschijnen. Door problemen met de AirPower-oplader en andere vertragingen moest Apple deze tweede generatie echter uitstellen tot begin 2019. Om die reden zouden er dit jaar dus twee generaties van de AirPods verschijnen.

Eindelijk noise cancelling

Welke verbeteringen deze derde editie van de draadloze oordopjes voor ons in petto heeft, is nog onduidelijk. Wel stelt de bron dat noise cancelling de belangrijkste functie zal zijn, een langverwachte verbetering waar veel gebruikers al langer om vragen. Met noise cancelling kun je het omgevingsgeluid effectief wegfilteren, zodat je beter naar muziek kunt luisteren zonder het volume enorm op te hogen.

Andere geruchten over de AirPods 3 hebben het naast noise cancelling over betere waterdichtheid en ingebouwde gezondheidssensoren. Ook zou een nieuw kleurtje deze AirPods onderscheiden van het huidige model en zou een nieuw materiaal voor meer grip zorgen.

AirPods 2 winnen

Kan je niet wachten op nieuwe AirPods? iPhoned geeft de gloednieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadbare case weg, en jij kunt ze winnen! Lees hoe jij kans maakt om de AirPods 2 te winnen.

AirPods 2 winactie: iPhoned geeft de nieuwe AirPods weg! (Winnaar bekend!)

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Digitimes, 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu