‘Derde generatie AirPods wordt duurder en krijgt extra functies’

Lars Paijmans
9 mei 2019, 9:01
2 min leestijd
‘Derde generatie AirPods wordt duurder en krijgt extra functies’

De AirPods 2 liggen nog maar net in de winkels, maar de geruchten over de derde generatie beginnen zich al op te stapelen. Door een nieuw gerucht komen we meer te weten over de prijs.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 3 worden duurder dan tweede generatie

Het nieuwe gerucht is afkomstig van een bron die dichtbij de productie van deze AirPods zegt te staan. Bovendien sluit het verhaal goed aan op een uitspraak van Apple-analist Ming-Chi Kuo vorige maand. Met de twee geruchten ontstaat langzaam een beeld van hoe Apple de line-up van AirPods verder wil uitbouwen.

Zo zal het bedrijf de AirPods 2 blijven verkopen, ook als de derde generatie uit is. Digitimes stelt dat de producent van de draadloze oordopjes de productie heeft opgevoerd tot ergens in 2020. Dit betekent dat de tweede generatie AirPods voorlopig nog verkocht gaan worden. Daardoor blijven de huidige AirPods het normale instapmodel en vormen de AirPods 3 (of AirPods Pro) een high-end versie, met extra functies die niet in de tweede generatie aanwezig zijn.

AirPods 3 duurder

Daardoor zal de prijs ook omhoog gaan, net zoals de iPhone XS die duurder is dan de iPhone XR. Wat deze prijs wordt is niet duidelijk, al zal het dus hoger zijn dan de huidige prijs van 229 euro die je nu voor de AirPods 2 met draadloze oplaadcase betaalt.

De belangrijkste functie om de AirPods 3 van de 2 te onderscheiden is ondersteuning voor noise-cancellation. Hierdoor filteren de AirPods het omgevingsgeluid weg, waardoor je minder last hebt van het geluid om je heen.

Noise-cancellation en meer

Andere geruchten over deze derde generatie AirPods stellen dat Apple een nieuw materiaal zou gebruiken dat steviger in je oren zit, de kleur zou zwart zijn en met ingebouwde gezondheidssensoren kun je tijdens het sporten bijvoorbeeld je hartslag gaan bijhouden.

Naar verwachting onthult Apple deze AirPods 3 dit najaar al, mogelijk tegelijk met de iPhone 2019. Een andere mogelijkheid is dat Apple de oordopjes bewaart voor het laatste Apple-event van het jaar, dat meestal in oktober plaatsvindt. Tot die tijd zijn de tweede generatie AirPods wat ons betreft nog steeds de beste draadloze oordoppen op de markt. Lees ook de AirPods 2 review en bekijk hieronder onze video.

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen