Nieuwe AirPods 3 komen eraan: ‘Apple onthult ze dinsdag’

Koen van Ekeren
13 september 2021, 10:33
2 min leestijd
Nieuwe AirPods 3 komen eraan: ‘Apple onthult ze dinsdag’

Het Apple-event staat grotendeels in het teken van de iPhone 13-modellen, maar het blijft niet bij nieuwe iPhones. Apple kondigt bijvoorbeeld ook de nieuwe AirPods 3 aan, zo meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 3 aankondiging

Kuo is een zeer gerenommeerde Apple-analist. Vlak voor het Apple-event weet hij het zeker: op dinsdag 14 september is de aankondiging van de nieuwe AirPods 3. In februari 2019 was het voor het laatst dat de draadloze oortjes een update kregen.

Kuo herhaalt eerdere geruchten over de AirPods 3. Hij stelt dat de oortjes een vergelijkbaar ontwerp hebben met de AirPods Pro. Dat betekent dat de AirPods een kortere steel krijgen. Het is nog wel afwachten of ze ook de siliconen oortips bevatten.

Wat in ieder geval ontbreekt, zijn de ‘Pro’-functies. Kuo doelt hiermee waarschijnlijk op ruisonderdrukking en de transparantiemodus, die bij de AirPods Pro aanwezig zijn.

Een concept van de AirPods 3

AirPods 3-prijzen

De Apple-analist doet ook voorspellingen over de AirPods 3-prijzen. Hij schetst dat er twee scenario’s zijn. In het eerste scenario beschrijft Kuo dat Apple de AirPods 3 hoger prijst dan de huidige generatie AirPods. Het bestaande model (de AirPods 2) blijft te koop, tegen de huidige prijs van 229 euro (met draadloze oplaadcase).

In het tweede scenario verlaagt Apple de prijs van de huidige AirPods. De derde generatie AirPods zijn dan verkrijgbaar voor 229 euro. Dit is het prijskaartje dat de AirPods 2 nu heeft. Maar in ieder geval rekent Kuo erop dat de tweede generatie AirPods onderdeel blijven uitmaken van de line-up. Dit doet Apple voor klanten die de voorkeur geven aan het oudere ontwerp.

Blijf op de hoogte

Vanavond (dinsdag 14 september) vertelt Apple ons naar alle waarschijnlijkheid alles over de nieuwe AirPods. Schrijf je vooral in voor onze nieuwsbrief, want dan ontvang je na afloop een mail met alles over de aankondiging van de AirPods 3. En bekijk alvast onderstaande video, zodat je weet wat je kan verwachten.

AirPods 3: 7 verwachtingen voor Apples grootste AirPods-upgrade ooit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods 3
Apple AirPods 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen