Zo installeer je firmware-update 3.7.2 voor je AirPods
Erwin Vogelaar

Je AirPods zijn toe aan een nieuwe update. Door de oordopjes te updaten zijn ze weer optimaal veilig en stabiel en kun je zonder zorgen met muziek of podcasts de zon in. Zo installeer je de AirPods 3.7.2-update.

AirPods 3.7.2-update installeren

Het is prachtig weer de komende dagen, maar voordat je naar buiten gaat mag je eerst even de firmware van je AirPods updaten. Apple stuurt namelijk firmwareversie 3.7.2 uit. Hoewel deze update geen nieuwe functies toevoegt, zorgt het er wel voor dat de oordopjes optimaal werken.

Updates voor AirPods worden automatisch gedownload en geïnstalleerd. Je hoeft er dus niets voor te doen. Om te controleren of je de update al hebt ontvangen, koppel je de oordopjes aan je iPhone en ga je naar ‘Instellingen > Algemeen > Info > AirPods’. Als hier versienummer 3.7.2 staat, is de de allernieuwste firmware al geïnstalleerd.

airpods 3.7.2

Zo niet, houd de oordopjes dan een kwartier lang verbonden aan je iPhone, zodat de update gedownload en geïnstalleerd kan worden. Vergeet daarbij niet wifi en bluetooth ingeschakeld te hebben, de AirPods in het oplaaddoosje te plaatsen, de deksel dicht te doen en het doosje met een usb-kabel aan de sluiten aan een oplader of je computer.

Toen de AirPods net verschenen, doken er verschillende problemen op. Gelukkig heeft Apple het mogelijk gemaakt om updates uit te sturen, zodat veel van deze problemen softwarematig worden opgelost. Hoewel de grote problemen inmiddels de wereld uit zijn, worden er toch constant nieuwe kleine foutjes ontdekt. Kleine firmware-updates zoals deze verhelpen deze problemen en maken je AirPods veiliger in het gebruik. We raden dus aan om, net als de updates voor bijvoorbeeld je iPhone, Apple Watch, Apple TV of Mac, ook je AirPods zo actueel mogelijk te houden. Omdat dit vrijwel automatisch gaat, levert je dit geen extra moeite op.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.