De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Lars Paijmans
11 februari 2019, 19:33
3 min leestijd
AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Ze komen er bijna aan: de opvolgers van de razendpopulaire AirPods van Apple. Hier zetten we op een rijtje wat we van de AirPods 2019 precies verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn onze AirPods 2019 verwachtingen

Na ruim twee jaar wordt Apples meest succesvolle product van het moment in een nieuw jasje gestoken. De AirPods 2019 zijn de eerste opvolgers op het origineel en beloven heel wat veranderingen met zich mee te brengen. In het onderstaande overzicht hebben we onze zes verwachtingen op een rijtje gezet.

1. Ondersteuning voor hé Siri

Je kunt Apples spraakassistent al oproepen met je AirPods, maar daarvoor moet je wel op de bovenkant van een oordopje tikken. Daar brengt Apple met de AirPods 2019 verandering in. Net als met de iPhone en iPad kun je straks door simpelweg ‘Hé Siri’ te zeggen de assistent naar je laten luisteren.

AirPods 2019 verwachtingen

Zo kun je handsfree via je oordopjes de assistent een opdracht geven. Handig als je bijvoorbeeld tijdens het fietsen een ander nummer wil horen, of je een routebeschrijving moet wijzigen.

2. Draadloos op te laden met nieuwe case

Apple is fan van een draadloze toekomst, maar tot nu toe kun je AirPods alleen met een kabeltje van stroom voorzien. Gelukkig is dat binnenkort verleden tijd, want het oplaaddoosje van de AirPods 2019 kun je gewoon op een draadloze lader leggen.

Net als met de nieuwste iPhones zullen de AirPods de Qi-standaard ondersteunen, zodat je praktisch iedere lader ervoor kunt gebruiken. Ook is er gewoon een Lightning-poort aanwezig aan de onderkant, zodat je ook op die manier de accu kunt bijvullen.

AirPods 2019 verwachtingen

3. Gezondheidssensoren in de oordopjes

Uit meerdere geruchten en een patent blijkt dat Apple van plan is om de AirPods 2019 uit te rusten met speciale gezondheidssensoren. Denk bijvoorbeeld aan een hartslagmeter, want in je oor is een uitstekende plek om nauwkeurig je hartslag in kaart te brengen.

Dat zouden de AirPods een interessant accessoire maken voor sporters, die op die manier naar muziek kunnen luisteren en tegelijk hun sportprestaties nauwkeurig registreren.

4. Betere geluidskwaliteit

De geruchten over de AirPods 2019 kun je grofweg in tweeën delen. Enerzijds zijn er veel geruchten die beweren dat Apple het bij bovenstaande verbeteringen houdt, en grotere veranderingen bewaart voor AirPods Pro: een duurdere variant die pas volgend jaar zou verschijnen.

Anderzijds zijn er mensen die geloven dat de AirPods 2019 al een flinke stap verder gaan, bijvoorbeeld door de geluidskwaliteit te verbeteren. Een gerucht begin februari stelde dat de AirPods een iets andere vorm krijgen om de bastonen te verbeteren.

AirPods 2019 verwachtingen

5. Nieuwe kleur en ander materiaal

Naast beter geluid zou Apple de AirPods ook een iets ander uiterlijk geven. Het materiaal zou worden aangepast, zodat het iets minder glanzend is. Hierdoor heb je ook meer grip en blijven de oordopjes dus beter in je oren zitten.

Om goed te laten zien dat het om een nieuw model gaat, zou Apple de dopjes ook in een stijlvol nieuw zwart kleurtje aan gaan bieden. Dit is al iets wat Apple-fans willen sinds de eerste AirPods.

6. Vanaf deze lente verkrijgbaar

Tot slot weten we natuurlijk nog niet exact wanneer deze AirPods op de markt komen. Maar meerdere geruchten zijn het er over eens dat het niet heel lang meer kan duren. Apple zou in maart een evenement organiseren waar we de nieuwe AirPods te zien krijgen. Niet veel later zullen ze ook in Nederland in de winkels liggen.

Een prijs is nog niet bekend, al gaan we er vanuit dat ze ongeveer hetzelfde kosten als de eerste generatie AirPods. Deze oordopjes hebben een adviesprijs van 179 euro.

Lees ook: Opinie: 2 jaar later zijn de AirPods nog steeds vreemd en fantastisch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu