De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

AirPods 2019 teardown: dit zit er in de draadloze oordopjes en oplaadcase

Florence Peeters
29 maart 2019, 16:48
2 min leestijd
AirPods 2019 teardown: dit zit er in de draadloze oordopjes en oplaadcase

In het kleine compacte doosje van de AirPods 2019 zitten een hoop onderdelen verstopt. Dat laat iFixit zien met een teardown van de nieuwe draadloze oordopjes. Bekijk hier hoe de AirPods en de draadloze oplaadcase er van binnen uitzien.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 2019 teardown van iFixit

Nieuwe Apple-apparaten worden doorgaans niet alleen getest in een review, maar ook vakkundig uit elkaar gehaald om te zien wat er voor hardware in schuilt. Ook de AirPods 2019 zijn door iFixit onder handen genomen. Net zoals de eerste generatie AirPods, valt vooral op dat ze oordopjes vrijwel niet te repareren zijn.

AirPods 2019 teardown

De AirPods 2019 lijkt op veel fronten op zijn voorganger, met als voornaamste veranderingen de nieuwe H1-chip en een draadloze oplaadspoel onderin het doosje van de oordopjes. Hier zit nog een speciaal koelend plaatje aan bevestigd. In de video hieronder zie je hoe het eruit ziet als de AirPods per onderdeel uit elkaar gehaald worden.

Grote hoeveelheid lijm maakt repareren onmogelijk

In zowel de twee oordopjes als de draadloze oplaadcase stuit de reparateur op grote hoeveelheden lijm. Niet alleen zit alles hierdoor flink op elkaar geplakt, dit maakt het repareren van eventueel kapotte onderdelen van het accessoire vrijwel onmogelijk.

Waar de concurrerende Samsung Galaxy Buds van iFixit nog een repareerbaarheidsscore van 6 uit 10 krijgen, moeten de AirPods 2019 het met de laagste score doen: een nul. Ten opzichte van de eerste AirPods zitten verschillende onderdelen ditmaal wel beter bevestigd. Verder zien we dezelfde accu van 398 mAh in de oplaadcase.

Tot slot bewijst de teardown dat het beter is om nieuwe AirPods aan te schaffen als de accuduur voor jou te slecht wordt. Doordat de accu zo vastgelijmd zit, is deze niet zomaar te vervangen en zijn je AirPods na een aantal jaren helaas waardeloos te noemen.

AirPods 2019 ondersteunen ‘Hé Siri’

De nieuwe H1-chip zorgt er ook voor dat de verbeterde AirPods ‘Hé Siri’ ondersteunen. Bovendien gaat de accu nu langer mee, en kan je tot 50 procent langer telefoongesprekken via de oortjes voeren. Heb jij ze al in huis gehaald of ben je van plan om AirPods 2019 te kopen? Lees dan ook hoe je deze instelt. Of bekijk onze AirPods-tips die je in je oren kunt knopen.

Bron: iFixit
Bronnen afbeeldingen: iFixit, iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu