‘Nieuwe AirPods komen pas later dit jaar, draadloze oplaadcase wel begin 2019’

Niet de AirPods 2019, maar alleen de nieuwe draadloze oplaadcase voor de oordopjes verschijnt binnenkort. De nieuwe oordopjes zouden zelf pas later dit jaar gelanceerd worden. Dat stelt een nieuw gerucht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gerucht: AirPods 2019 release pas in najaar

Terwijl eerder vandaag nog gesuggereerd werd dat de AirPods 2019 in maart in de winkels liggen, wordt dat nu alweer tegengesproken. Duidelijk is dat de geruchtenmolen in aanloop naar Apples eerste keynote dit jaar inmiddels op volle toeren draait.

De doorgaans betrouwbare smartphonelekker OnLeaks zegt in een tweet dat een nieuwe draadloze oplaadcase binnenkort wordt gepresenteerd. Dat betekent dat deze in eerste instantie met de huidige eerste generatie AirPods wordt geleverd.

De tweede generatie AirPods zouden daarnaast pas in het najaar verschijnen, in tenminste één andere kleur. De lekker heeft de informatie van een ‘nog niet bevestigde maar ogenschijnlijk betrouwbare bron’. Hij stelt zelf dan ook dat het niet volledig betrouwbare informatie is.

Lijkt op oorspronkelijk plan Apple

Dit staat haaks op recente verhalen waarin de draadloze oplaadcase een onderdeel is van de release van nieuwe AirPods, die beide begin dit jaar verkrijgbaar zouden zijn. Wat wel overeenkomt, is een nieuwe kleurvariant. Er wordt al langer gesproken over een zwarte variant van de draadloze oordopjes.

→ Lees ook: AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Maar als we verder terug in de tijd gaan, strookt dit wel met het oorspronkelijke plan van Apple. Toen het bedrijf uit Cupertino in september 2017 de AirPower aankondigde, was een draadloze oplaadcase voor de AirPods ook onderdeel van dit plan.

AirPods 2019 verwachtingen

Nu de release van de AirPower echter zo lang op zich laat wachten, is het voor velen aannemelijk dat Apple automatisch het nieuwe oplaaddoosje bewaart voor de tweede generatie AirPods. Geen enkel gerucht oogt momenteel echt 100 procent betrouwbaar, en dus is het nog een kwestie van afwachten. Apple houdt zijn eerste keynote van het jaar waarschijnlijk halverwege of eind maart.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.