Officieel: Apple onthult nieuwe AirPods met draadloos opladen, nieuwe chip, meer

20 maart 2019, 13:34
2 min leestijd
Breaking
Officieel: Apple onthult nieuwe AirPods met draadloos opladen, nieuwe chip, meer

Na maanden van geruchten heeft Apple de tweede generatie AirPods 2019 officieel onthuld. Dit verbetert de opvolger van de populaire draadloze oordopjes.

AirPods 2019 officieel onthuld

Eén van de populairste nieuwe producten waar Apple-fans naar uitkijken is ongetwijfeld de tweede generatie AirPods, die vanaf nu beschikbaar is. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje.

AirPods 2019: de belangrijkste vernieuwingen

  • Handsfree contact met Siri door ‘Hé Siri’ te roepen;
  • Ondersteunt draadloos opladen met optionele case;
  • Draait op nieuwe H1-chip van Apple, speciaal voor koptelefoons;
  • 50 procent langere accuduur voor telefoongesprekken.

De nieuwe AirPods 2019 hebben een nieuw doosje dat je draadloos kunt opladen. Net zoals de nieuwere iPhones ondersteunt deze case de Qi-standaard, zodat je hem op praktisch iedere draadloze lader kunt leggen.

Deze case is echter niet verplicht, omdat het de prijs van de AirPods 2019 verhoogt naar 229 euro. Vind je ondersteuning voor draadloos laden niet nodig, dan kun je ze ook met een andere case aanschaffen. In dat geval kosten ze net zoveel als de vorige generatie AirPods.

AirPods 2019 officieel

Ook ondersteunen AirPods 2019 ‘Hé Siri’, zodat je nu hardop beroep kunt doen op de spraakassistent. Handig als je geen handen vrij hebt en zo met je AirPods in je oren een timer wil zetten, of een andere opdracht aan Siri wil geven.

De W1-chip in de AirPods wordt vervangen door de H1-chip. Ook deze is door Apple ontworpen en zou speciaal geoptimaliseerd zijn voor koptelefoons. De chip moet het nog makkelijker maken om de oordopjes met je apparaten te verbinden en verbetert de audiokwaliteit. De chip zorgt er ook voor dat de accu 50 procent langer meegaat als je de AirPods gebruikt om telefoongesprekken mee te voeren.

AirPods 2019 release: nu te bestellen

De AirPods 2019 staan direct in de Apple Store en zijn dus ook meteen te bestellen. De tweede generatie AirPods vervangt de eerste generatie, die nu per direct niet meer verkrijgbaar is. De nieuwe oplaadcase is optioneel en kan ook los worden aangeschaft. De AirPods 2019-prijzen zijn als volgt:

  • AirPods 2019 met standaard case: 179 euro
  • AirPods 2019 met draadloze oplaadcase: 229 euro
  • Draadloze oplaadcase zonder AirPods: 89 euro

Dat wil echter niet zeggen dat ze morgen al bij je bezorgd worden. Net zoals bij andere nieuwe producten plaats je op deze manier eerst een pre-order, waarna de eerste exemplaren volgende week dinsdag al worden geleverd. Vooralsnog zijn de AirPods 2019 verkrijgbaar via Yourmacstore en de Apple Store (link).

Wil je er als eerste bij zijn, dan raden we aan om niet te lang te wachten met het pre-orderen van de AirPods 2019. De eerste generatie van de oordopjes was namelijk maanden slecht verkrijgbaar door de populariteit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu