De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Nieuwe AirPods krijgen gezondheidssensoren, kunnen ieder moment verschijnen’

Lars Paijmans
6 november 2018, 9:03
2 min leestijd
‘Nieuwe AirPods krijgen gezondheidssensoren, kunnen ieder moment verschijnen’

Tijdens Apples oktober-event werd het woord ‘AirPods’ niet uitgesproken, maar nu lijkt het er toch op dat we zeer binnenkort een vernieuwde versie van de draadloze oordopjes kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 2018 ontdekt via SIG-certificatie

MySmartPrice ontdekte dat een nieuwe versie van de AirPods de zogenaamde bluetooth SIG-certificatie gekregen hebben. Deze keuring is verplicht voor ieder apparaat dat bluetooth gebruikt, en wordt vaak pas toegekend als het product bijna in de winkels ligt.

Het bijbehorende document geeft ons wat interessante nieuwe informatie over de verbeterde AirPods. Zo zouden ze uitgerust zijn met ‘technologie om gezondheid te registreren’ en het verbeterde bluetooth 5.0-protocol. Deze nieuwe versie verbetert de accuduur en verlengt het bereik.

AirPods 2018 ontdekt

De gezondheidssensoren doken eerder ook al in een gerucht op. Zo zou Apple van plan zijn om een hartsensor in de AirPods te verwerken, zodat de oordopjes tijdens het sporten jouw gezondheid beter in de gaten kunnen houden.

Ook is het zo goed als zeker dat deze tweede generatie AirPods uitgerust wordt met een doosje dat je draadloos kunt opladen. Deze is al meerdere malen opgedoken in de code van iOS en heeft een lampje aan de buitenkant. Hierdoor kun je snel zien of de opbergcase wordt opgeladen als je ‘m op een draadloze lader legt.

Wanneer komen de nieuwe AirPods uit?

De grote vraag is nu natuurlijk wanneer deze AirPods beschikbaar komen. Begin 2019 lijkt een logische keus, al zouden we er ook niet van opkijken als Apple ze nog net voor de feestdagen lanceert. De originele AirPods waren destijds ook niet aan te slepen en waren maandenlang slecht verkrijgbaar.

Bovendien zou Apple in 2019 al andere plannen voor koptelefoons hebben. Zo werkt het bedrijf aan een koptelefoon die compleet over je oren gaat maar soortgelijke functies als AirPods heeft. Ook zou er een high-end model van de AirPods komen die noise-cancelling ondersteunt.

Het laatste nieuws over AirPods

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu