AirPods 2 en AirPods Pro krijgen firmware-update: zo haal je ‘m binnen

Wouter Nijsen
17 december 2019, 9:19
1 min leestijd
AirPods 2 en AirPods Pro krijgen firmware-update: zo haal je ‘m binnen

Apple heeft een kleine update uitgebracht voor de AirPods 2 en AirPods Pro. Het updaten van je draadloze oordopjes gaat automatisch, waardoor je zelf weinig hoeft te doen.

AirPods 2 en AirPods Pro-update

Apple heeft nieuwe firmware met versienummer 2C54 uitgebracht voor zowel de AirPods 2 (2019) als de AirPods Pro. De nieuwste versie introduceert geen grote vernieuwingen, maar zorgen er hoogstwaarschijnlijk voor dat de draadloze oordopjes weer net iets beter werken.

AirPods 2019 officieel

Je hoeft niets te doen om je AirPods Pro te updaten; dit gebeurt volledig automatisch. Wel is het mogelijk om te checken of de oordopjes op de nieuwste firmware draaien. Om het updateproces te laten plaatsvinden, moeten de AirPods wel in het oplaaddoosje zitten. Dit doe je als volgt:

  1. Koppel de AirPods 2 of AirPods Pro op je iPhone en ga naar de Instellingen-app;
  2. Kies voor ‘Algemeen’ en tik vervolgens op ‘Info’ en ‘AirPods Pro’;
  3. Als hier versienummer 2C54 staat, is de de allernieuwste firmware al geïnstalleerd.

Meer over de AirPods (Pro)

Apple kwam begin dit jaar met de AirPods 2, die – als je ‘m vergelijkt met de originele versie – draait op de nieuwe H1-chip en beschikt over ‘Hé Siri’-ondersteuning. Ook hebben de oordopjes een optionele draadloze oplaadcase en betere accuduur voor telefoongesprekken. De AirPods (2019) hebben een vanafprijs van 179 euro en zijn daarmee flink goedkoper dan de Pro-variant.

De AirPods Pro worden namelijk voor 279 euro verkocht en zijn voorzien van een vernieuwd design en actieve ruisonderdrukking. Dankzij de standaard meegeleverde oplaadcase is een lange accuduur gegarandeerd. Wil je meer weten? Check dan onze uitgebreide AirPods Pro review of kijk de video hieronder. Check ook onze verschillende AirPods Pro-tips.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Devices: AirPods, AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen