‘AirPods 2 met noise-cancellation en waterdichtheid komen in 2020’

Florence Peeters
20 maart 2019, 15:35
2 min leestijd
‘AirPods 2 met noise-cancellation en waterdichtheid komen in 2020’

Apple heeft pas enkele uren geleden de gloednieuwe AirPods 2019 aangekondigd, maar dit zijn niet de enige draadloze oordopjes waar de afgelopen tijd aan is gewerkt. Volgens een betrouwbare bron staan ook de AirPods 2 met noise-cancellation en waterdichtheid op de planning. Deze komen nu mogelijk begin 2020 uit.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 2 ook nog in de pijplijn

De spreekwoordelijke inkt van de AirPods 2019-release is nog niet opgedroogd, of de geruchtenmolen draait alweer verder. Deze nieuwe AirPods zouden namelijk oorspronkelijk vorig jaar al gereleased moeten worden. Dat stelt Bloomberg-journalist Mark Gurman op Twitter. De vernieuwde oordopjes luisteren naar ‘Hé Siri’ en zijn met een draadloze oplaadcase te krijgen.

Daarnaast was het de bedoeling dat een tweede generatie AirPods later dit jaar uitgebracht zou worden. Deze ‘AirPods 2’ brengen nog grotere verbeteringen met zich mee, waaronder noise-cancellation en waterdichtheid. Wie bij de net uitgebrachte AirPods dus had gehoopt op deze features, kan beter nog even een jaartje wachten met het aanschaffen van de oordopjes.

Maar dat de AirPods 2019 nu pas zijn aangekondigd, betekent volgens Gurman niet dat de tweede generatie oordopjes niet meer uitgebracht wordt. In plaats van later dit jaar, zou Apple de release hiervan volgens hem opschuiven naar 2020.

Hierdoor heeft bedrijf uit Cupertino alsnog een jaar tijd tussen de release van de verbeterde AirPods 2019 en AirPods 2 zitten. Het is nog afwachten of Apple deze wederom in het begin van het jaar uitbrengt, of wacht op een release in september, tegelijk met de nieuwe iPhones.

Mogelijk ook meer kleuren en ander materiaal

Kijkend naar andere geruchten is de kans dat de journalist het bij het rechte eind heeft zeker aanwezig. De eveneens doorgaans betrouwbare smartphonelekker OnLeaks stelde eerder al dat een grote upgrade voor de AirPods zelf later komt, en deze nu alleen een draadloze oplaadcase krijgt.

AirPods 2 productie

Andere geruchten stellen dat de toekomstige AirPods 2 meer grip krijgen door nieuw materiaal en ook in het zwart verkocht verschijnen. Hoe dan ook lijkt Apple voorlopig nog hard te werken aan verbeteringen voor zijn draadloze oordopjes. En dat is maar goed ook, want uit onderzoek blijkt dat de AirPods veruit de meest populaire draadloze koptelefoon te zijn.

Lees meer over de AirPods

Bron afbeelding: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu