‘Zo gaan de nieuwe AirPods je gezondheid verbeteren’

Michel van 't Klaphek
4 november 2018, 10:43
2 min leestijd
‘Zo gaan de nieuwe AirPods je gezondheid verbeteren’

Apple gooit het roer om met de nieuwe AirPods. De draadloze oortelefoons gebruik je niet langer alleen voor het luisteren van muziek, maar ook voor het verbeteren van je gezondheid.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPods 2 verbeteren je gezondheid’

Apple kondigde een hoop nieuwe producten aan tijdens het oktober-event, maar helaas zagen we geen nieuwe AirPods. Daar heeft het bedrijf waarschijnlijk een goede reden voor: de draadloze oordoppen worden totaal vernieuwd.

Uit een ingediend patent blijkt namelijk dat de nieuwe AirPods zich gaan richten op jouw gezondheid. De oordopjes krijgen meerdere ‘gezondheid-, fitness- en bewegingssensoren’, zo staat in het document.

Nieuwe AirPods

Hiermee kun je onder meer bijhouden hoeveel je op een dag beweegt, en zo het aantal verbrande calorieën bijhouden of je hartslag monitoren. Ook is het mogelijk om de instructies van een fitnessoefening stap-voor-stap via de oordoppen te volgen.

Dit komt bovenop de geruchten dat de nieuwe AirPods volledig waterdicht zijn, zodat je ook in de regen naar muziek kunt luisteren. Daarnaast zorgt de noise-cancelling-functie ervoor dat je geen last hebt van omgevingsgeluid.

In het spoor van de Apple Watch

De nieuwe AirPods lijken hiermee in het spoor van de Apple Watch te treden, dat met de Series 4 een make-over kreeg. Naast het grote beeldscherm richt het slimme horloge zich meer dan ooit op jouw gezondheid en veiligheid.

Dankzij de bewegingssensoren weet de Series 4 wanneer je bent gevallen en met de ECG-functie kun je hartfilmpjes maken. Helaas is deze functie (nog) niet in Nederland beschikbaar. Het lijkt daarom logisch dat de nieuwe AirPods samenwerken met de Watch, bijvoorbeeld door gegevens met elkaar uit te wisselen.

De nieuwe AirPods komen vermoedelijk samen met de AirPower uit, Apples draadloze oplaadmat. Deze is inmiddels al verschillende keren uitgesteld, maar lijkt er in 2019 echt aan te komen.

Het laatste nieuws over de AirPods

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's