‘Nieuwe AirPods kun je opladen met je iPhone en iPad: zo werkt het’

Michel van 't Klaphek
23 december 2018, 10:26
2 min leestijd
‘Nieuwe AirPods kun je opladen met je iPhone en iPad: zo werkt het’

Helaas zagen we afgelopen Apple-event in oktober geen nieuwe AirPods. Dit gemis heeft waarschijnlijk een goede reden. Apple is namelijk bezig om ervoor te zorgen dat je de AirPods kunt opladen met je iPad of iPhone.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPods 2 draadloos opladen’

Dat blijkt uit een ingediende patentaanvraag die werd ontdekt door Patently Apple. Hierin wordt beschreven hoe de draadloze oplaadtechniek werkt. Je hebt ten eerste een iPhone of iPad nodig die als oplader werkt. Niet iedere generatie voldoet: het apparaat moet wel over qi-draadloos opladen beschikken zoals de iPhone XS.

AirPods sensoren

Vervolgens plaats je het product dat je wilt opladen, zoals de nieuwe AirPods, op de achterkant van de iPhone of iPad. De producten maken contact en het opladen begint. Het is niet duidelijk met hoeveel snelheid dit gebeurt, en hoe lang het duurt voordat je een volle accu hebt.

Wel lijkt het erop dat Apple serieus werk wil maken van andere apparaten draadloos opladen. Het bedrijf diende in 2017 al meerdere patenten in waarin beschreven werd hoe je in de toekomst twee iPhones met elkaar zou kunnen opladen.

Dit is inmiddels al mogelijk, maar niet dankzij Apple. In oktober 2018 bracht Huawei namelijk de Mate 20 Pro uit, waarmee je andere smartphones kunt opladen. Alhoewel het een geinige toevoeging is, werkt het nog niet vlekkeloos. Andere smartphones opladen gaat bijvoorbeeld nog behoorlijk traag. Het is voorlopig dus nog meer een gimmick.

Lees ook: Opinie: 2 jaar later zijn de AirPods nog steeds vreemd en fantastisch

Over de AirPods 2

De afgelopen maanden komen er steeds meer geruchten en nieuwtjes over de nieuwe draadloze headset van Apple naar buiten. De AirPods 2 zouden onder meer waterdicht zijn, meer gezondheidsfuncties krijgen en beter in je oren passen. De oordopjes zouden begin 2019 uitkomen. Wil je op de hoogte blijven van de AirPods 2 release? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen