AirPlus: Draadloze AirPods-lader voor 16 euro grote hit op Kickstarter

Een Australische startup uit Melbourne lanceert de AirPlus: een beschermende hoes voor Apple’s AirPods-doosje dat je draadloos kunt opladen. Met een prijs van 19 dollar geeft de startup daarmee een goedkoper alternatief voor een product van Apple dat nog niet eens beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

AirPlus AirPods: Draadloos je AirPods case opladen

HiQ, het bedrijf achter AirPlus, kon hun uitvinding produceren dankzij een crowdfundingsactie. Het grote verschil met de huidige AirPods-case is dat aan de AirPlus de mogelijkheid om via Qi draadloos op te laden is toegevoegd. Apple’s oplaaddoosje kan nu alleen nog via een Lightning-kabel worden opgeladen, al komt hier dit najaar verandering in als Apple een nieuwe oplaadcase op de markt brengt. Dat maakt de AirPlus vooral relevant voor iedereen die nu al AirPods in huis heeft en deze graag zonder kabel wil opladen, zonder hiervoor veel te betalen.

AirPlus AirPods

Prijsvriendelijk alternatief

Het werkt als volgt. De AirPlus is een siliconen hoes die je om de witte oplaadcase van de AirPods doet. Aan de onderkant plug je de hoes in de Lightningpoort van het doosje, zodat deze aan een draadloze lader gekoppeld wordt. Deze lader ondersteunt de Qi-standaard, dezelfde die de iPhone 8 en iPhone X ondersteunen en door de meeste draadloze laders gebruikt wordt.

Daarbij komt dat het met een prijs van 19 dollar, omgerekend 16 euro, ook een goedkope manier is om je AirPods zonder kabeltje van stroom te voorzien. Na de pre-order periode gaat de prijs iets omhoog en kost de case 30 dollar (25 euro).

AirPlus moet ook dienen als beschermhoesje

Volgens de fabrikanten is de AirPlus ook ontworpen om de AirPods-case beter te beschermen. Zo zou het hoesje de case beter beschermen tegen vallen, krassen en stof en is deze waterbestendig. Ook beweert HiQ dat draadloos opladen even snel gaat als via een Lightning-kabel.

De AirPlus case is 2.5 millimeter dun en verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: wit, zwart, rood, grijs, roségoud en lichtblauw. De case heeft een led-indicator om het batterijlevel te tonen en er kan een bandje aan worden bevestigd. Zo’n veiligheidsbandje wordt gratis bij de AirPlus geleverd bij alle pre-orders. De eerste AirPlus cases worden deze maand geleverd aan klanten. Je kunt nu zelf een exemplaar pre-orderen op de Indiegogo-pagina van de AirPlus.

Vorig jaar al toonde Apple hun eigen draadloze oplaaddoosje voor de AirPods, maar deze is nog niet uitgebracht. Hoogstwaarschijnlijk wordt de nieuwe case in september uitgebracht, samen met de AirPower. Dat is de oplaadmat waarmee meerdere Apple-apparaten (de iPhone, Apple Watch en AirPods) tegelijk draadloos worden opgeladen.

→ Wil je zoveel mogelijk uit je AirPods halen? Wij geven je 7 tips voor de AirPods om in je oren te knopen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.