‘iOS 7 maakt delen tussen iPhones makkelijker’

Roel van Hout
3 juni 2013, 13:06
1 min leestijd
‘iOS 7 maakt delen tussen iPhones makkelijker’

Apple is bezig met het testen van AirDrop voor onder meer de iPhone. Als AirDrop in iOS 7 wordt ingebouwd, kunnen iPhone-bezitters via wifi bestanden veel makkelijker met elkaar gaan uitwisselen.

Tot op heden is het direct uitwisselen van bestanden tussen iOS-apparaten een lastig verhaal, tenzij ze van dezelfde gebruiker zijn: in dat geval wordt er gesynchroniseerd via iCloud. Met de integratie van AirDrop zouden nu ook twee verschillende gebruikers bijvoorbeeld foto’s, filmpjes en andere mediabestanden met elkaar kunnen gaan delen.

AirDrop te gebruiken vanuit standaard-deelmenu

AirDrop komt terecht in het standaard-deelmenu op de iPhone, vertelden anonieme bronnen aan 9to5Mac. Zo zal met een paar tikken een bestand naar een andere iPhone of iPad te versturen zijn. Eventueel kunnen er ook bestanden uitgewisseld gaan worden met Apple-computers. Daarop is AirDrop al sinds 2011 beschikbaar.

AirDrop leek vorig jaar al de gang naar iOS te gaan maken, maar Apple stelde de dienst toen uit. Dat AirDrop nu wordt getest voor iOS wil dan ook niet zeggen dat het ook daadwerkelijk beschikbaar wordt. Apple heeft in het verleden vaker functionaliteiten op het laatste moment geschrapt: zo was Facebook oorspronkelijk al voor iOS 4 bedoeld, maar kwam het uiteindelijk pas in de huidige versie, iOS 6. Twee weken geleden waren er ook al geruchten over videosite Vimeo en fotodienst Flickr, die ook in iOS zouden worden ingebakken.

Categorieën: Geruchten, iOS
Spotlight: WWDC 2013

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's