Apple Watch krijgt mogelijk AI-functies in watchOS 11

Piet-Jan Lentjes
10 juni 2024, 11:01
2 min leestijd
Apple Watch krijgt mogelijk AI-functies in watchOS 11

Het leek erop dat alleen de iPad en iPhone de nodige AI-functies gaan krijgen. Maar volgens geruchten komen er ook AI-functies in watchOS 11.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch krijgt mogelijk AI-functies in watchOS 11

Doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman heeft weer van zich laten horen. Dit keer vertelde hij wat meer over de komende updates die je Apple-devices gaan krijgen. Een van de onderdelen was watchOS 11, de volgende update voor de Apple Watch.

Gurman herhaalt de nodige geruchten die we eigenlijk al wisten. Zo komt er onder andere een betere versie van Siri en een wachtwoorden-app. Maar dit zijn zaken die vooral onder het kopje iOS 18 horen.

apple watch wijzerplaten

Gelukkig kwamen er ook wat nieuwe weetjes over watchOS 11 aan het licht. Volgens Gurman werkt Apple aan de implementatie van bloeddrukgegevens. Dat kan betekenen dat de nieuwe Apple Watch die in de herfst gaat komen ook je bloeddruk kan checken.

Ook krijgt Siri een update in watchOS 11. De digitale assistent kan dan betere antwoorden geven en Siri zal dan ook beter de context begrijpen van een vraag. Voor de Fitness-app heeft Apple ook een aantal verbeteringen in de planning. Maar Gurman gaf hier verder geen details over. Waarschijnlijk zal Apple straks de aanbevelingen voor het sporten nog meer door AI laten afhandelen.

WWDC 2024: dit is wanneer je moet kijken

Wat Apple nog meer van plan is voor watchOS 11 blijft nog even afwachten. Op de jaarlijkse WWDC kondigt Apple een hele reeks belangrijke software-updates aan. Dit jaar worden iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 én visionOS 2 verwacht.

Het wordt dit jaar een flinke zit, waarbij er grote veranderingen op de planning staan door de introductie van nieuwe AI-functies. Wil je alles weten? Zorg er dus voor dat je op maandag 10 juni om 19.00 uur er klaar voor zit!

Lees meer: WWDC 2024 kijken: zo volg je dé Apple-presentatie van het jaar

Wil je op de hoogte blijven van de WWDC 2024? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu