Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 18 Agenda én Herinneringen: nieuwe functies die wél handig zijn

Maurice Snijders
2 mei 2024, 12:26
2 min leestijd
iOS 18 Agenda én Herinneringen: nieuwe functies die wél handig zijn

Apple gaat met de iOS 18– en MacOS 15-update nieuwe functies toevoegen aan de apps Agenda en Herinneringen. En dat werd tijd.

Lees verder na de advertentie.

Agenda en Herinneringen krijgen langverwachte functie

Volgens een gerucht (afkomstig van Marko Zivkovic van AppleInsider) test Apple een nieuwe en verbeterde versie van de Agenda-app. Deze app werkt dan beter samen met de Herinneringen-app. Je kunt dan met de Agenda-app direct herinneringen inplannen en organiseren. Je hoeft de Herinneringen-app dus niet meer apart te openen.

Agenda

Apple

Gratis via App Store

Herinneringen die zijn aangemaakt via de nieuwe Agenda-app verschijnen ook nog steeds in de Herinneringen-app. Met de Agenda kun je een specifieke datum, tijd, locatie en prioriteit instellen voor elke herinnering. Het gebruik van beide apps zou door de update daarmee makkelijker moeten worden.

agenda herinneringen update

Herinneringen en gebeurtenissen op dezelfde plek

Wanneer je in de nieuwe Agenda-app op een gedeelte in de Dag-, Week- of Maand-weergave tikt, verschijnt er een optie waarmee je een herinnering instelt of een gebeurtenis vastlegt. Dat kan dus allebei vanaf dezelfde plek.

Herinneringen

Apple

Gratis via App Store

Maak je een herinnering aan via de Agenda-app, dan is het mogelijk om een notitie of tag toe te voegen om de herinnering te omschrijven of makkelijker terug te vinden. Deze herinneringen gedragen zich net zoals herinneringen die zijn aangemaakt met de Herinneringen-app.

Naast de integratie van de twee apps zal de Agenda-app naar verwachting ook kleine wijzigingen ondergaan. Zo worden in de Dag-weergave de uren binnen een dag iets groter weergegeven dan in eerdere versies.

iOS 18 en MacOS 15 worden op 10 juni gepresenteerd tijdens de WWDC. Op iPhoned houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: AppleInsider
Bron afbeelding: appleinsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu