Advertenties op basis van locatie zijn verboden op de iPhone
Redactie

Apple is de laatste tijd weer erg veel ontwikkelaars aan het aanspreken op de regels. Een zeer recent toegevoegde regel gaat over advertenties op basis van de locatie van de gebruiker. Apple heeft officieel laten weten dat deze advertenties niet zijn toegestaan in applicaties. De applicaties die hier op dit moment gebruik van maken moeten deze zo snel mogelijk verwijderen.

Applicaties en locatie-gegevens

Tegenwoordig vragen heel veel applicaties om je locatie. Hiervan krijg je een melding als je de applicatie voor het eerst opstart. Deze locatie wordt meestal niet gebruikt voor de applicatie zelf, maar voor de statistieken. Als je de applicatie toestemming geeft om je locatie te gebruiken weet de ontwikkelaar precies waar je je bevindt. Op deze manier weet de ontwikkelaar waar zijn applicatie het meest gebruikt wordt.

De laatste tijd verschijnen er volgens Apple steeds meer applicaties met advertenties op basis van de locatie van de gebruiker. Dit is volgens Apple niet de bedoeling, en dus heeft Apple hier vorige week de bovenstaande regel voor gemaakt. Dit maakt de App Store volgens Apple beter, veiliger en minder commercieel.

Bron: MacWereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.