Adoptiegraad iOS 7.1 verdubbeld, downloads blijven beperkt

Wouter Nijsen
15 maart 2014, 16:35
2 min leestijd
Adoptiegraad iOS 7.1 verdubbeld, downloads blijven beperkt

De ervaring leert dat het even duurt voordat de Apple-gebruikers overstappen op de nieuwste versie van iOS. Precies 24 uur na de lancering van iOS 7.1 draaide ongeveer zes procent van alle iDevices op de nieuwe versie. Inmiddels, na 72 uur, is dat percentage verdubbeld.

Dat blijkt uit onderzoek van Chitika Insights op basis van Amerikaanse data. De onderzoekers verwachten dat over enkele dagen meer dan de helft van de gebruikers is overgestapt naar iOS 7.1. Momenteel gebruikt het merendeel nog steeds de voorlaatste versie, iOS 7.0.6.

Eerder deze week liet het onderzoeksbureau zich uit over het aantal downloads van iOS 7.1. Volgens de onderzoekers komt het niet als een verrassing dat het aantal downloads niet in de buurt komt van zijn voorganger. “Net als bij de meeste minieme versie updates, hebben de downloadcijfers van iOS 7.1 een mindere impact”, zo schreef het bureau.

‘Adoptiegraad iOS 7.1 stijgt straks snel’

adoptiegraad ios 7.1De adoptiegraad van iOS 7.0.6 steeg in vier dagen tot ruim 25 procent, zo bleek uit cijfers van Chitika. Het onderzoeksbureau denkt dat versie 7.1 een stuk sneller in gebruik genomen gaat worden. Zij baseren zich op het feit dat iOS 7.1 een veel grotere update is dan de voorlaatste.

De grootste verbeteringen die iOS 7.1 met zich meebrengt, bevinden zich onder de oppervlakte, maar de update introduceert ook enkele grafische wijzigingen. Zo bevat de Telefoon-app meer ronde elementen en is het toetsenbord iets vernieuwd, waardoor de shift- en deleteknoppen nu meer opvallen. Daarnaast kun je gemakkelijker meldingen wegvegen in het notificatiescherm en Siri langer laten luisteren door de homeknop van je Apple-toestel in te houden.

CarPlay in iOS 7.1

carplay ferrariiOS 7.1 voegt daarnaast CarPlay toe, de functie die het bedienen van je iPhone in de auto gemakkelijker maakt, en zorgt dat de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S beter werkt. Ook moet de update het mogelijk maken dat iOS soepeler draait op oudere Apple-toestellen die deze ondersteunen.

Het laatste iOS 7.1 nieuws

Categorie: iOS
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's