iOS 8 staat nu op 63 procent van de iOS-toestellen

Rutger Otto
10 december 2014, 9:20
1 min leestijd
iOS 8 staat nu op 63 procent van de iOS-toestellen

Apple heeft nieuwe cijfers uitgegeven over de adoptie van iOS 8 onder iOS-apparaten. Volgens eigen cijfers iOS 8 nu, na ruim twee maanden na release, op 63 procent van de iOS-toestellen te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Adoptie iOS 8

Langzaam maar zeker stijgt het aantal installaties van iOS 8. Sinds 27 oktober is de adoptie van iOS 8 met elf procent gestegen. iOS 7 wordt steeds minder populair. Momenteel staat dat besturingssysteem nog geïnstalleerd op 33 procent van alle iOS-devices.

De aantallen worden wekelijks gepresenteerd op Apple’s ondersteuningspagina voor ontwikkelaars. Het gaat om eigen cijfers, maar analysedienst MixPanel meet het gebruik ook en komt zelfs op een iets hoger aantal van 63,94 procent.

iOS 8 review

iOS 8 kwam uit op 17 september. Drie weken na de release was het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple op zo’n 47 procent gestagneerd. In het begin kampte iOS 8 dan ook met hardnekkige bugs en fixes. Ook was er veel ruimte nodig om het besturingssysteem te installeren, wat veel mensen afschrikte. Sindsdien is de adoptie van iOS 8 echter weer opgeklommen en naar 63 procent gestegen. Apple heeft er werk van gemaakt door gebruikers bijvoorbeeld mails te sturen met hoe je ook met weinig ruimte kan upgraden.

iOS 8 verbeterd

Voor mensen die even wilden wachten tot de fouten uit iOS 8 gehaald waren, is nu een goed moment om alsnog in te stappen. Sinds de release van iOS 8.1 is het besturingssysteem alleen maar verbeterd. Sinds gisteren staat de nieuwste versie online: iOS 8.1.2. Deze update biedt kleine verbeteringen die de gebruikservaring nog beter moeten maken.

Lees ook hoe je iOS 8 gemakkelijk kan installeren

Lees meer over iOS 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen