Adoptie iOS 8 stijgt in aanloop naar Apple Watch-lancering
Gijs Ettes

Ruim driekwart van alle iOS-toestellen draait op de laatste versie van het mobiele besturingssysteem, zo blijkt uit cijfers van Apple. De adoptie van iOS 8 is gestegen tot 77 procent.

Adoptie iOS 8 verder gestegen

adoptie ios 8Toch draait een vijfde van de iPhones, iPads en iPods nog op iOS 7, de iOS-versie die in september 2013 werd gelanceerd. Verrassend is dat echter niet; er zijn bijvoorbeeld nog genoeg gebruikers die een iPhone 4 bezitten en dat toestel heeft nooit een update naar iOS 8 gekregen. 3 procent van alle iOS-gebruikers draait iOS 6 of een oudere versie van het besturingssysteem.

Sinds vorige week maandag is iOS 8.2 te downloaden voor iedereen die in het bezit is van een iPhone 4S+, iPad 2+ of iPod touch (5G). De nieuwe iOS-versie introduceert onder meer Apple Watch-ondersteuning en meer mogelijkheden voor de Gezondheids-app. Ook is de stabiliteit van de Mail- en Muziek app verbeterd en zijn enkele features in VoiceOver en een Flyover-functie in de Kaarten-app toegevoegd. Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je checken of je de update al hebt, of deze nog moet installeren.

‘iOS 8.3 volgt snel’

Geruchten gaan dat iOS 8.2 relatief snel wordt opgevolgd door iOS 8.3, al is een precieze releasedatum nog niet bekend. Ook over iOS 8.3 weten we al het een en ander. Zo gaat de update er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat Siri Nederlands gaat praten, iets waar veel gebruikers al jaren naar uitkijken.

Tot slot voegt iOS 8.3 nieuwe draadloze CarPlay-functies, tweestapsverificatie voor Google-accounts, een nieuw emoji-toetsenbord en Apple Pay-ondersteuning voor China toe. Ook worden er waarschijnlijk nieuwe schakelaars voor 2G-, 3G-, en 4G-verbindingen geïmplementeerd.

Het laatste nieuws over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.