Adobe start onderzoek naar Apple wegens SDK voorwaarden

Redactie
4 mei 2010, 18:46
1 min leestijd
Adobe start onderzoek naar Apple wegens SDK voorwaarden

Onlangs was in het nieuws dat het conflict met Adobe en Apple is afgelopen, al dan niet op een positieve manier. Als het aan Apple ligt mag er niks meer van Adobe op de iPhone, zelfs applicaties ontwikkeld met Flash en gecompileerd naar C++ hebben de kans geweigerd te worden.

Reactie van Adobe; onderzoek

Adobe is het hier niet mee eens, best logisch als je een team van developers hebt laten werken aan een speciale functie voor je programma. In opdracht van Adobe is een onderzoek gestart naar de nieuwe voorwaarden van SDK 4.0 (een programma waarmee je iPhone applicaties ontwikkeld) en is van mening dat Apple fout zit. Volgens Adobe maakt Apple misbruik van hun macht om daarmee hun concurrentie tegen te gaan.

Steve Jobs heeft al eerder een openbare brief gepubliceerd waarin staat waarom hij de applicaties die ontwikkeld zijn met Flash niet wilt. Volgens hem worden ze te eenzijdig omdat ze niet gebruik kunnen maken van de speciale mogelijkheden van de iPhone en door ze te weigeren wilt hij de kwaliteit van de apps in de app store hoog houden.

Via: Bloomberg

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's