Adobe verandert iOS-apps in Spark-tools

Erwin Vogelaar
19 mei 2016, 19:24
2 min leestijd
Adobe verandert iOS-apps in Spark-tools

Adobe heeft Spark gelanceerd, een platform voor het maken van visuele content. Daar horen ook enkele bestaande iOS-apps bij die nu anders heten.

Lees verder na de advertentie.

Adobe Spark

Adobe heeft vandaag Adobe Spark gelanceerd, een platform voor web en iOS om ‘visuele content’ mee te maken. Hiermee worden afbeeldingen, video’s, gifs en dergelijks mee bedoeld. Voor iOS betekent Adobe Spark voornamelijk een nieuwe naam voor al bestaande apps, maar ook enkele nieuwe features voor deze apps. Adobe Post wordt Spark Post, Adobe Slate wordt Spark Page en Adobe Voice wordt Spark Video. Voor de introductie van Spark heeft Adobe deze video gemaakt:

Maar wat kun je er nou concreet mee naast hip zijn en een ‘verhaal vertellen’? Spark Post is bedoeld om snel graphics te maken. De app gebruikt hiervoor ideeën uit Adobe Photoshop en inDesign, met lagen, het toevoegen van tekst en filters. Spark Post maakt deze middelen toegankelijk voor mensen die niet met de complexiteit en het prijskaartje van die andere programma’s aan de slag willen. De app is nu voor het eerst ook voor je iPad verkrijgbaar inclusief multitask-functionaliteit. Tevens kun je nu tekst in animaties plaatsen.

Adobe Express: Design

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Spark Page laat je verhalen vertellen als webpagina’s. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een visuele editor in plaats van code. De app was eerder enkel voor de iPad beschikbaar, maar nu ook voor de iPhone. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe thema’s toegevoegd, die je kunt gebruiken bij je creaties.

Adobe Spark Page

Adobe Inc.

Gratis via App Store

De derde en laatste app, Spark Video, laat je animaties maken. Je combineert afbeeldingen, tekst en meer in een soort presentatie. Vervolgens vertel je met je stem er een verhaal overheen. Nieuw met deze versie is dat je kunt inloggen met je Google-account.

Adobe Spark Video

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Voor de liefhebber zijn deze tools nu ook in een webbrowser te gebruiken, via spark.adobe.com. Je werk in de browser en in de apps wordt handig met elkaar gesynchroniseerd. De content waar je al mee bezig was blijft overigens gewoon bewaard, dus wees niet bang om te updaten.

Bron: Tech Crunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu