Adobe lanceert Flash-naar-HTML5 software
Redactie

Adobe heeft vandaag nieuwe software op hun experimentele pagina geplaatst. Met deze software kan je Flash-content omzetten naar HTML5. Dit is een belangrijke stap van het bedrijf, want HTML5 kan namelijk wél op de iOS-apparaten worden getoond. De kans is dus groot dat er binnenkort meer advertenties op websites getoond worden, want Flash-banners werden tot nu toe als een blauw vraagteken afgebeeld op de iPhone, iPod Touch en iPad.

Beperkte mogelijkheden

Op dit moment kan de nieuwe tool van Adobe nog niet erg goed. Veel Flash-content kan namelijk nog niet omgezet worden naar HTML5. Dit is echter een beperking van de software van Adobe, want HTML5 kan op dit moment al meer dan Flash. In de toekomst kan een update van de converteer-software dus een hoop extra functionaliteit toevoegen.

Toekomst

De software is erg makkelijk in gebruik te nemen. Dit betekent dat men in de toekomst waarschijnlijk veel menu’s, animaties en andere web-elementen hiermee gaat maken. Het aantal websites dat je via iOS kan gebruiken, zal in de toekomst dus erg toenemen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.