Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Adobe brengt nieuwe apps en hardware uit voor iOS

Rutger Otto
19 juni 2014, 12:25
2 min leestijd
Adobe brengt nieuwe apps en hardware uit voor iOS

De Creative Cloud wordt almaar belangrijker voor Adobe. Nu staan twee foto-bewerkings-apps in de App Store: Lightroom Mobile voor iPhone en Photoshop Mix voor iPad. Met die laatste kun je allerlei krachtige bewerkingen doen aan je foto’s die eerst alleen in de desktopversie mogelijk waren.

Lightroom voor iPhone

Je kent de app Lightroom misschien al van de iPad. Daar kwam het programma van Adobe in April al voor uit. Ook is Lightroom er voor desktop. Het mooie van de app is dat hij in verbinding staat met alle apparaten waar je het op hebt geïnstalleerd. Zo heb je ook toegang tot foto’s op je Mac, pc of iPad. Daar heb je wel een abonnement voor nodig op Adobes Creative Cloud. Die kun je een maand testen, daarna betaal je een vast bedrag per maand, afhankelijk van welk pakket je kiest.

In Lightroom kun je RAW-bestanden bewerken in de cloud. Dat kun je nu ook doen op je iPhone. Zo kun je gemakkelijk aanpassingen maken op het gebied van bijvoorbeeld contrast en kleurverzadiging. Daarnaast zijn er filters om te gebruiken en kun je foto’s delen via bijvoorbeeld sociale media.

Lees verder na de advertentie.

Adobe Lightroom for iPad

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Photoshop Mix

Het bewerken van foto’s op de iPhone met Lightroom is uitgebreid genoeg, maar verbleekt bij de nieuwe Photoshop Mix-app voor iPad. Met deze app probeert Adobe eenzelfde bewerkings-kwaliteit te bieden als met Photoshop op de desktop. Zo kun je in Photoshop Mix lagen gebruiken, een groot voordeel ten opzichte van Lightroom. Ook kun je gedeeltes van afbeeldingen selecteren en aanpassen. Met dank aan de lagen kun je op die manier bijvoorbeeld twee foto’s importeren en de achtergrond van de ene gebruiken voor de andere foto. Alleen RAW-foto’s worden niet ondersteund.

De app is gratis te downloaden, maar om er gebruik van te maken heb je ook hiervoor een abonnement nodig. De prijzen daarvoor zijn vanaf 12,99 euro per maand.

Adobe Photoshop Mix-Uitsnijden,combineren,creëren

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Eerste hardware van Adobe

Adobe is een software-maker, maar heeft nu ook eigen hardware aangekondigd. Zo komt het bedrijf met een styluspen en liniaal die op iOS-apparaten werken. Deze worden Ink en Slide genoemd. Samen zijn ze in één pakket te koop voor zo’n 146 euro. Later dit jaar komen de hulpmiddelen naar Europa.

adobe ink slide

Lees meer over iOS apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu