Adobe begint “We love Apple” campagne

Redactie
14 mei 2010, 18:23
1 min leestijd
Adobe begint “We love Apple” campagne

Er is lange tijd een soort strijd gaande tussen Adobe en Apple. Nadat Apple zelfs de stekker uit de applicaties die gemaakt zijn met Flash heeft getrokken werd Adobe redelijk op de tenen getrapt. Dit is nu ook te merken aan de advertenties die het bedrijf verspreid, de “We love Apple” campagne is zojuist van start gegaan.

We love hate Apple

Of Adobe echt van Apple houd is te betwijfelen, maar dat ze proberen zoveel mogelijk mensen voor zich te winnen is duidelijk. Op een advertentie van Adobe staat “We love Apple” en direct daarna kom je de toelichting tegen: “Maar waar we niet van houden is het wegnemen van je vrijheid om te beslissen wat je maakt, hoe je het maakt en je belevenissen op het internet.”.
Het is voor velen waarschijnlijk  vrij duidelijk waar het omgaat. Met het eerste doelt Adobe op het feit dat Apple streng censureert bij de toelatingsprocedure in de app store. Hetgeen wat volgt slaat op het verbod van applicaties die met Adobe Flash zijn gemaakt. Ten slotte heeft Adobe het ook over de ondersteuning van Flash die ontbreekt in Safari.

Als je het zo bekijkt lijkt het wel of Adobe gelijk heeft, maar je leest maar een kant van het verhaal. Adobe heeft, om het iedereen nog beter in het hoofd te prenten, een open brief geschreven. Daarin staat niks vernieuwends, gewoon hun mening.

Bron: Engadget
1

Categorie: Devices
Spotlights: Apple, Flash

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's