Adobe Air een beetje naar de iPhone

Redactie
15 februari 2010, 17:44
1 min leestijd
Adobe Air een beetje naar de iPhone

Adobe heeft het moeilijk met de iPhone, volgens het bedrijf is het Apple’s schuld dat er voor de iPhone geen Flash-player beschikbaar is. Ondanks dit akkefietje probeert Adobe toch zo nauw mogelijk betrokken te zijn bij de iPhone en haar applicaties. Aan het eind van zomer ’09 kondigde Adobe al een speciale functie in Flash CS5 Pro aan, met dit programma kunnen flash ontwikkelaars hun applicatie ook compilen naar een iPhone applicatie. Onlangs heeft Adobe ook aangekondigd dat Adobe Air zo’n gelijke functie gaat krijgen.

Adobe Air

Adobe Air is een desktopprogramma waarmee je bepaalde programma’s kan runnen op je computer. Als ontwikkelaar kan je redelijk simpel een programma ontwikkelen met Adobe Air en deze kan dan worden gebruikt door mensen met een computer waarop Adobe Air was geïnstalleerd. Zowel op Ubuntu (Linux), Windows en op Mac OS X werkte het vrijwel zonder problemen en Adobe heeft besloten deze toepassing ook uit te brengen voor diverse mobiele platformen.

Niet helemaal naar de iPhone, toch een beetje

Lees verder na de advertentie.

Dat Apple wat moeilijk doet over het iPhone OS en het redelijk gesloten houdt is iedereen wel opgevallen. Ook Adobe Air mag en kan niet naar de iPhone komen, net zoals de Flash-Player. Hiervoor heeft Adobe een redelijk creatieve oplossing bedacht; ontwikkelaars kunnen hun Adobe Air applicatie compilen naar een app store applicatie en deze ook indienen bij Apple.

Dit zal zeker de drempel wat lager maken om iPhone applicaties te ontwikkelen, een ontwikkelaar hoeft dan niet zijn Air-toepassing te herschrijven in Xcode.

Bron: Tweakers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's