Adobe: 7 miljoen flash-aanvragen per maand

Ondertussen weet bijna iedereen dat Apple geen flash ondersteunt in de firmware voor de iPhones, iPods en iPads. Velen zien dit als een groot nadeel, maar anderen zeggen dat flash helemaal niet nodig is. Met de komst van HTML5 wordt flash namelijk overbodig volgens deze mensen. Ondanks dit krijgt Adobe toch miljoenen aanvragen per maand binnen om flash naar de iPhone te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zeven miljoen aanvragen in december

In december 2009 ontving het bedrijf achter de flash-technologie ruim zeven miljoen aanvragen om flash naar de iPhone en iPod Touch te brengen. Adobe heeft echter meerdere malen verklaard dat Apple juist de gene is die flash tegen houdt. Volgens Adobe is de technologie zelfs nu al klaar om in de fimrware geïmplementeerd te worden.

Het is nog onduidelijk waarom Apple flash niet gaat ondersteunen, maar dit kan iets te maken hebben met de ervaringen met flash op andere smartphones. Er zijn op dit moment namelijk veel smartphones die wel flash ondersteunen, maar deze technologie zorgt ervoor dat het toestel erg traag wordt en dat de batterij veel sneller leeg raakt. Dit kan ook zo zijn op de iPhone, maar dit zullen wij de komende tijd waarschijnlijk niet te weten komen.

Bron: iPhoneAlley

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.