Adobe: 7 miljoen flash-aanvragen per maand
Redactie

Ondertussen weet bijna iedereen dat Apple geen flash ondersteunt in de firmware voor de iPhones, iPods en iPads. Velen zien dit als een groot nadeel, maar anderen zeggen dat flash helemaal niet nodig is. Met de komst van HTML5 wordt flash namelijk overbodig volgens deze mensen. Ondanks dit krijgt Adobe toch miljoenen aanvragen per maand binnen om flash naar de iPhone te brengen.

Zeven miljoen aanvragen in december

In december 2009 ontving het bedrijf achter de flash-technologie ruim zeven miljoen aanvragen om flash naar de iPhone en iPod Touch te brengen. Adobe heeft echter meerdere malen verklaard dat Apple juist de gene is die flash tegen houdt. Volgens Adobe is de technologie zelfs nu al klaar om in de fimrware geïmplementeerd te worden.

Het is nog onduidelijk waarom Apple flash niet gaat ondersteunen, maar dit kan iets te maken hebben met de ervaringen met flash op andere smartphones. Er zijn op dit moment namelijk veel smartphones die wel flash ondersteunen, maar deze technologie zorgt ervoor dat het toestel erg traag wordt en dat de batterij veel sneller leeg raakt. Dit kan ook zo zijn op de iPhone, maar dit zullen wij de komende tijd waarschijnlijk niet te weten komen.

Bron: iPhoneAlley

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Richard Schouten

    Dit komen wij inderdaad nooit te weten. Met Flash op de iPhone is het over en uit met 80% van de Apps. Die kunnen dan allemaal in Flash gemaakt worden.

    Dus ook 80% minder inkomsten voor Apple….. en dus komt het er nooit…..

    Dus stop de discussie want het heeft allemaal geen zin. Apple gaat echt geen melkkoe weggeven. Jammer voor Adobe.. Wellicht meteen het einde van Flash. Youtube gaat ook al stoppen met Flash. Wellicht betekend de iPhone dus wel het einde van Flash. Kijk en dat is nu wel een nieuwe discussie waard.

  • Sander Tamaëla

    Flash heeft ook zijn langste tijd gehad. Persoonlijk ben ik blij dat er geen Flash op de iPhone zit, het zou je telefoon traag maken en echte functionaliteit voegt Flash niet toe. De mensen/bedrijven die hun website in alleen Flash maken, die moeten aangepakt worden! Zorg er gewoon voor dat je content ook zonder Flash beschikbaar is…