Adidas komt met slimme (en dure) voetbal om je skills te meten

Rutger Otto
28 mei 2014, 11:51
2 min leestijd
Adidas komt met slimme (en dure) voetbal om je skills te meten

De Adidas miCoach Smart Ball is voorzien van allerlei sensoren die onder meer je trap meten. De bijbehorende app is gratis, de bal is echter nogal duur: 300 euro.

Lees verder na de advertentie.

adidas micoach smart ball klein

Met het WK in aantocht wakkert de voetbalkoorts weer aan. We krijgen zin om de wedstrijden te kijken én we krijgen zin om zelf weer eens een potje te ballen. Maar loopt de koorts zo hoog op dat we de nieuwe voetbal van Adidas gaan kopen voor 299 euro bij de Apple Store?

Waarschijnlijk niet voor de mensen die met wat vrienden op een pleintje voetballen. De echte fanatiekeling, die dagelijks sleutelt aan zijn techniek en trapkracht, heeft er misschien meer oren naar. Want wie wil er nu geen bal met sensoren?

Sensoren geven feedback op je techniek

De Adidas miCoach Smart Ball registreert van alles dankzij sensoren en een magnetometer, waarmee krachten gemeten kunnen worden als de bal door de lucht vliegt. Met metingen en algoritmes wordt snelheid, buiging, impactlocatie van de voet op de bal en het traject van de trap vastgelegd. Via bluetooth krijg je vervolgens meteen feedback op de bijbehorende miCoach Smart Ball-app.

De app geeft een analyse van je trap, daarnaast kun je nieuwe technieken leren met tutorials. Ook kun je jezelf nieuwe doelen stellen en proberen de schoten van professionele voetballers na te doen. Elke dag kun je je beste trap opslaan en die vergelijken met die van vrienden of profs.

Voetballers zal dit alles als muziek in de oren klinken. De bal maakt je een betere voetballer van je en geeft het spel-elementen waardoor je uitgedaagd blijft. Adidas weet hoe ze sporters moet motiveren. De bal is ondanks de sensoren overigens niet van een officiële bal te onderscheiden: ook qua gewicht is de bal hetzelfde. Maar ja, die prijs is nogal fors. Je kunt hem kopen via de Apple Store en je krijgt dan een jaar garantie. Wel even vragen of dat ook geldt voor als de bal lek gaat.

Op zoek naar toffe apps om je iPhone WK-ready te maken? Deze 6 apps mogen niet op je toestel ontbreken.

adidas smart ball

adidas AG

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

adidas smart ball
adidas smart ball
adidas smart ball
adidas smart ball
adidas smart ball
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu