Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Nieuw album Adele niet op Apple Music en Spotify

20 november 2015, 8:29
1 min leestijd
Nieuw album Adele niet op Apple Music en Spotify

Het langverwachte album 25 van Adele dat vandaag verschijnt, wordt voorlopig niet beschikbaar op streamingdiensten als Apple Music en Spotify. Naar verluidt heeft de zangeres er zelf voor gekozen om haar nieuwe album niet op deze platforms uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Adele 25 wel via iTunes beschikbaar

Op iTunes en Google Play Music kun je vanaf vandaag wel terecht om Adele 25, zoals het album heet, aan te schaffen. Op Spotify valt te lezen dat ‘de artiest of zijn/haar vertegenwoordiger heeft besloten om dit album nog niet op Spotify uit te brengen. We zijn ermee bezig en hopen dat we binnenkort beter nieuws voor je hebben’. Ook op Apple Music is het laatste album van Adele op het moment van schrijven nog niet te beluisteren.

Volgens ingewijden is de zangeres persoonlijk bij de beslissing betrokken. Adele weigert zelf commentaar te geven, maar mogelijk heeft de keuze te maken met de lagere vergoeding die artiesten krijgen als ze hun werk beschikbaar maken voor de streamingdiensten. Adele is niet de eerste: na een geldconflict besloot ook Taylor Swift vorig jaar om haar muziek niet via Spotify en Apple Music aan te bieden.

25 van Adele is het eerste album van de Britse zangeres in vijf jaar. Enkele weken geleden bracht ze al de single ‘Hello’ uit, die inmiddels in de meeste toplijsten is terug te vinden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu