De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Helaas: YouTube gaat het gebruik van adblockers verbieden

Yannick Chalkiopoulos
2 november 2023, 9:34
2 min leestijd
Helaas: YouTube gaat het gebruik van adblockers verbieden

Vermijd jij reclames op YouTube door het gebruik van adblockers? Dan hebben we slecht nieuws, want dat is binnenkort niet meer toegestaan.

Lees verder na de advertentie.

YouTube staat adblockers niet meer toe

Het gebruik van een adblocker is een makkelijke manier om advertenties te omzeilen op YouTube. Als je een adblocker heb geïnstalleerd en YouTube via de website bezoekt, heb je geen last meer van reclames. Handig, zeker nu het videoplatform steeds meer reclames toevoegt aan de gratis versie. Helaas zijn adblockers binnenkort niet meer toegestaan op YouTube.

Lees ook: YouTube Music: nu ook op de HomePod (mini) – zo stel je het in

Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het wereldwijd verboden wordt om adblockers te gebruiken op YouTube. Gebruik je toch een adblocker? Dan krijg je geen video’s meer te zien op het platform. Deze video’s verschijnen pas weer als je de adblocker hebt uitgeschakeld, waardoor je niet meer onder de advertenties uitkomt. Om YouTube reclamevrij te gebruiken ben je straks afhankelijk van een abonnement.

youtube adblockers

Alternatief: abonnement afsluiten op YouTube

Met de nieuwe maatregel probeert YouTube meer te verdienen aan advertenties, de belangrijkste inkomstenbron van het platform. Als je geen reclames wilt zien heb je de optie om een betaald abonnement af te sluiten. Naast verborgen advertenties krijg je er bij een abonnement nog meer voordelen bij. Zo kun je video’s op de achtergrond afspelen en offline bekijken én krijg je toegang tot YouTube Music.

Voor een maandabonnement leg je wel een behoorlijk bedrag neer, je betaalt namelijk maar liefst 15,99 euro per maand. Als je via de website van YouTube een abonnement afsluit is dat iets minder, je betaalt dan 11,99 euro. Voorheen bood YouTube ook Premium Lite aan, een goedkoper abonnement van 6,99 euro per maand. In september maakte YouTube bekend te stoppen met dit abonnement.

youtube premium

Zo betaal je véél minder voor YouTube

Wil je YouTube reclamevrij gebruiken? Dan is het afsluiten van een abonnement binnenkort dus de enige optie. YouTube heeft aangekondigd adblockers wereldwijd te gaan verbieden. Het is niet bekend vanaf wanneer je geen adblocker meer kunt gebruiken, maar het lijkt erop dat YouTube al snel maatregels gaat treffen. Hierdoor kun je binnenkort dus geen video’s meer bekijken met een adblocker.

Lees ook: Zo los je de grootste YouTube-irritatie op je iPhone op

Als je het maandelijkse bedrag voor een abonnement op YouTube te hoog vindt, is er gelukkig ook een manier om véél minder te betalen voor YouTube Premium. Daarvoor heb je wel een VPN en creditcard nodig. Benieuwd hoe je zo’n goedkoop abonnement afsluit? Lees dan hier hoe je maar liefst 86 procent korting krijgt op jouw YouTube-abonnement!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu