Hoe watchOS 6 je met Activiteit Trends nog meer laat bewegen

Erwin Vogelaar
20 juni 2019, 19:17
3 min leestijd
Hoe watchOS 6 je met Activiteit Trends nog meer laat bewegen

Met watchOS 6 voegt Apple Activiteit Trends toe, om je zo te motiveren nog meer te bewegen. Dit moet je weten over dit nieuwe tabblad in de Activiteit-app.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 6: Activiteit Trends

Sinds de allereerste versie van de Apple Watch in 2014, zijn de Activiteit Ringen een vast onderdeel van watchOS. Apple hoopt dat deze functie gebruikers motiveert om te bewegen. Elke dag moeten de drie ringen namelijk worden gevuld.

De ringen staan voor beweging, trainen en staan. Het komt er op neer dat je met de Bewegen-ring dagelijks een vooraf ingesteld aantal calorieën verbrandt. Met de Trainen-ring wordt bijgehouden of je minstens dertig minuten een stevige wandeling (of nog diepere inspanning) hebt uitgevoerd. De Staan-ring houdt bij of je twaalf keer per dag binnen een uur ten minste een minuut hebt gestaan.

activiteit trends

Deze ringen gaan dus iets verder dan activiteitstrackers die enkel je stappen tellen. Toch is dit onderdeel van watchOS sinds 2014 nauwelijks veranderd. Er is wel onder andere ondersteuning voor rolstoelgebruikers toegevoegd, en er zijn meer workouts beschikbaar om bij te houden. Maar het idee van de drie ringen vullen is ongewijzigd gebleven. Dat verandert met watchOS 6.

Trends

In watchOS 6 wordt Activiteit Trends toegevoegd, om je nog verder te motiveren. Deze Trends geven je meer inzicht in je activiteiten, maar voornamelijk ook hoe die zich op langere termijn ontwikkelen.

De Trends zijn niet zichtbaar op je Apple Watch, maar enkel via de Activiteit-app op je iPhone. In een nieuw tabblad krijg je een reeks cijfers te zien van hoe je hebt bewogen met je Apple Watch om. Dat gaat verder dan bewegen, trainen en staan. In dit tabblad wordt bijvoorbeeld ook de afstand die je hebt afgelegd getoond, net als de trappen die je hebt geklommen en je wandeltempo.

Ook je fysieke conditie wordt bijgehouden aan de hand van het maximale zuurstofopnamevermogen van je lichaam. Hiervoor wordt een berekening gedaan gezien je maximale hartslag en rusthartslag.

Aan de slag

Elk onderdeel in de Trends-tab heeft een duidelijke pijl omhoog of omlaag. Deze pijl geeft aan hoe jij de afgelopen negentig dagen hebt bewogen vergeleken met het afgelopen jaar. Gaat de pijl omhoog, dan ben je goed bezig en moet je zo doorgaan.

Gaat de pijl omlaag, dan biedt de Activiteit-app tips om die pijl weer om te keren. De app stelt bijvoorbeeld voor dat je de komende week elke dag minimaal een aantal calorieën moet verbranden om de Bewegen-pijl te draaien. Het doel is natuurlijk om alle pijlen altijd omhoog te laten wijzen.

De Apple Watch is populair als fitness-apparaat, maar de drie Activiteit-ringen voelen na vijf jaar wat beperkt aan aan. Met de Activiteit Trends zet Apple de volgende stap om ons te motiveren.

Meer over watchOS 6

De update naar watchOS 6 heeft natuurlijk nog meer te bieden. Lees meer over de nieuwe watchOS 6 functies, zoals een eigen App Store en menstruatie-tracker. Ook komt er een serie nieuwe watchOS 6 wijzerplaten aan.

watchOS 6 is in het najaar te downloaden. In de loop van juli verschijnt er ook een publieke bèta om de software alvast te proberen. Hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over watchOS 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu