De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple verwijdert handige tool voor het checken van tweedehands iPhones

Lars Paijmans
30 januari 2017, 9:33
1 min leestijd
Apple verwijdert handige tool voor het checken van tweedehands iPhones

Apple heeft om onbekende redenen de Activeringsslot-tool verwijderd. Dit online hulpmiddel kwam altijd goed van pas bij het kopen van een tweedehands iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Activeringsslot tool verwijderd

Als je een tweedehands iPhone kocht, was deze tool een handig hulpmiddel om te controleren of de verkoper te vertrouwen was. Door het serie- of IMEI-nummer te vragen en deze in de Activeringsslot-tool in te voeren, kon je snel controleren of je het toestel ook echt kon gebruiken.

Activeringsslot Tool

Waarom Apple de tool heeft weggehaald, is nog niet duidelijk. Van het ene op het andere moment gaf de webpagina geen thuis. Omdat verwijzingen naar de pagina ook uit de supportdocumenten van Apple zijn gehaald, lijkt de pagina niet per ongeluk of tijdelijk te zijn verwijderd.

Geen alternatief

Apple heeft bovendien geen alternatieve manier om deze check uit te voeren. Opvallend, want dit was een van de belangrijkste middelen om illegale verkoop van gestolen (vergrendelde) iPhones tegen te gaan. Het Activeringsslot van iOS werd met iOS 7 onthuld en staat sinds iOS 8 standaard geactiveerd als je Zoek Mijn iPhone gebruikt. Door het slot te activeren kun je zelfs als het toestel opnieuw wordt ingesteld, niet inloggen zonder je Apple ID en wachtwoord te gebruiken. De online tool om het activeringsslot te checken bestond sinds oktober 2014.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu