Actieknop krijgt er veel meer functies bij in iOS 18 – dit zijn ze

13 juni 2024, 12:00
2 min leestijd
Actieknop krijgt er veel meer functies bij in iOS 18 – dit zijn ze

Heb je nog niet de perfecte functie voor de actieknop gevonden? Dan hebben we goed nieuws, want de actieknop krijgt er veel meer functies bij in iOS 18!

Lees verder na de advertentie.

Actieknop van de iPhone 15 Pro (Max)

Apple heeft bij de iPhone 15 Pro (Max) een nieuwe actieknop geïntroduceerd. Echt nieuw was die niet, want we kennen de knop natuurlijk al van de Apple Watch Ultra (2). Je kunt aan deze actieknop verschillende functies hangen, waaronder de camera, dictafoon of Shazam. Je hebt ook de optie om toegankelijkheidsfeatures als het vergrootglas of vertalen te activeren met de actieknop.

Lees ook: Actieknop iPhone 15 Pro (Max): dit zijn de functies van de feature

Je kunt dus uit een bepaald aantal acties kiezen, die vooraf door Apple zijn geselecteerd. Het was met Opdrachten wel al mogelijk om nog meer opties aan deze knop hangen. Je was daardoor niet meer beperkt tot de negen opties die Apple je standaard geeft. In iOS 18 krijgt de actieknop er eindelijk meer standaardmogelijkheden bij, want Apple introduceert nieuwe functies voor de knop.

iphone 15 actieknop iOS 18

Nieuwe functies in iOS 18

Waar je in iOS 17 nog de Opdrachten-app van Apple nodig had om meer functies toe te voegen aan de actieknop, is dat in iOS 18 niet meer nodig. Apple voegt een reeks nieuwe opties toe, waarmee de standaardmogelijkheden meer dan verdubbeld worden. Er komen maar liefst veertien nieuwe functies naar de knop. Benieuwd welke dat zijn? Deze instellingen krijgt de actieknop erbij in iOS 18:

 • Rekenmachine
 • Stopwatch
 • Alarm
 • Woning
 • Wallet
 • Timer
 • Donkere modus
 • Code scannen
 • Vliegtuigmodus
 • Mobiele data
 • Persoonlijke hotspot
 • Remote
 • Tik om te betalen
 • Ping mijn Watch

Je vindt de nieuwe mogelijkheden terug bij onder ‘de instellingen van je iPhone ‘Instellingen > Actieknop > Regelaars > Kies regelaars’ Hier heb je in iOS 18 veel meer keuze bij het instellen van de actieknop. Zo kun je met één druk op de knop je mobiele data, persoonlijke hotspot of donkere modus in- of uitschakelen. Wil je nóg meer opties voor de actieknop? Dan kun je via de Opdrachten-app zelf mogelijkheden toevoegen.

iphone 15 actieknop opdrachten

Meer weten over iOS 18

Apple geeft je met iOS 18 niet alleen meer vrijheid bij het instellen van de actieknop. Ook het Bedieningspaneel en het beginscherm hebben er veel functies bijgekregen. Je kunt vanaf iOS 18 zelf kiezen welke kleuren de symbolen van apps hebben, zodat alle applicaties bij elkaar passen. Bij het Bedieningspaneel bepaal je in de nieuwe software-versie zelf welke regelaars je toevoegt en waar deze staan.

Lees ook: iOS 18 onthuld: grootste iPhone-update ooit (mét Apple Intelligence)

Op dit moment zijn de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max de enige iPhones met een actieknop. Het is de verwachting dat de iPhone 16 (Plus) de actieknop overneemt. Wil je al eerder gebruikmaken van de nieuwe functies van iOS 18 voor de actieknop? Bekijk dan de beste prijzen van de iPhone 15 en de iPhone 15 Pro Max in de prijsvergelijker, zodat je nooit teveel betaalt!

Apple iPhone 15 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro

128 GB

5G

€ 1.018,95

1 dag

Bekijk bij Phonemarket.nl
Phonemarket.nl
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro prijzen

Apple iPhone 15 Pro Max deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro Max

256 GB

5G

€ 1.248,00

1 dag

Bekijk bij Joeps
Joeps
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro Max prijzen
Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu