iPhone 5C achterkant krast nauwelijks
Roel van Hout

Apple staat niet bepaald bekend om de stootvastheid van zijn producten: soms is een zandkorrel in je broekzak al voldoende voor een kras. Een Taiwanese Apple-site heeft de iPhone 5C achterkant aan een uitgebreide krastest onderworpen. 

Waarschuwing vooraf: Apple-liefhebbers kunnen misschien beter niet kijken naar onderstaande video, waarin te zien is hoe de iPhone 5C in een plastic zak met sleutels en munten wordt gestopt, waarna de zak flink in de ronde wordt gezwiept.

Bij de iPhone 4, 4S en 5 is dat voldoende om de telefoon voorgoed te ruïneren, maar de iPhone 5C doorstaat de test wonder boven wonder prima.

iPhone 5C achterkant heeft hardheid van 8H

Wanneer de hardheid van het toestel zou moeten worden uitgedrukt op de schaal van potloden, heeft de iPhone 5C achterkant een hardheid van 8H, aldus de Taiwanese site. Dat is de op één na hoogst mogelijke hardheid.

Het lijkt er kortom op dat potentiële kopers van het toestel zich niet zo’n zorgen hoeven maken over de stevigheid van hun iPhone, wat het toestel voor een grotere doelgroep interessanter zou kunnen maken: iPhones zijn nu eenmaal geen stootvaste telefoons, en er zijn genoeg smartphonegebruikers die hun toestel af en toe zullen laten vallen. In dat geval heeft Apple een waardevolle troef in handen.

Meer lezen over de goedkope iPhone? Bekijk dan ons iPhone 5C overzicht!

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.