Achterkant iPhone 5 onthuld in video
Redactie

Onderdelenleverancier ETradeSupply beweert de achterkant van de iPhone 5 in handen te hebben. In een YouTube-video van het bedrijf wordt de nieuwe achterkant onthuld.

Wat direct opvalt is dat het scherm aanzienlijk langer is dan dan het schermformaat van de iPhone 4S. De geruchten over een groter scherm doen al langer de ronde, deze video bevestigt het nieuwe formaat van 4-inch.

Nieuw

Behalve het grotere scherm en het vernieuwde design zijn er meer dingen die de video onthuld. Zo is duidelijk te zien dat de dock-connector die Apple vooralsnog altijd heeft gebruikt is verkleint. De simkaart ingang is kleiner en dunner gemaakt en de achterkant van de iPhone 5 is geen geheel meer en bestaat uit drie verschillende stukken.

Dat dit een van Apple’s prototype iPhones is lijkt zeker, echter wil dit niet zeggen dat dit het definitieve design voor de iPhone 5 zal gaan worden.

Hier is de video van ETradeSupply te bekijken:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • That’s me

  Als dit een prototype is van de nieuwe iPhone, dan is het wat mij betreft geslaagd. De nieuwe iPhone is dan ook dunner, ik denk wel 7 mm. Dan zou hij dus op een dikte komen van zo’n 7,5 mm. Het is ook mooi dat de breedte niet is veranderd, alleen de lengte. Verder is hij (als dit ‘m wordt) uit één stuk (liquid)metaal? gemaakt. Persoonlijk vindt ik dit een mooi ontwerp. Ik heb het gevoel alsof Apple de iPhone aan het finetunnen is. Een fantastisch ontwerp is maar moeilijk te evenaren, laat staan te verbeteren. Maar ja, Apple heeft natuurlijk wel een topontwerper in dienst; Jonathan Ive. Daar kan het ontwerp van de Samsung Galaxy S III echt niet aan tippen!

 • Dexel

  Ik hoop juist van niet.
  Ik hoop juist op een vorm zoals de iPad.

  Vind de Samsung toch wel mooier op het moment trouwens.

 • Rave

  Ik hoop wel dat dit het wordt. Vind de Samsung een beetje cheap overkomen. Maar vind het wel jammer van de connector, want nu moet ik straks alles vervangen in de auto en naast m’n bed