‘Met macOS 10.12.2 gaat accu nieuwe MacBook Pro langer mee’

Rutger Otto
15 december 2016, 15:34
2 min leestijd
‘Met macOS 10.12.2 gaat accu nieuwe MacBook Pro langer mee’

De accu van MacBook Pro’s zou niet zo lang meegaan als Apple beloofde, maar gebruikers zeggen dat de nieuwe macOS-update voor verbetering zorgt.

Lees verder na de advertentie.

Accu MacBook Pro

Apple heeft macOS 10.12.2 deze week uitgebracht en beloofde daarmee een stabieler besturingssysteem met oplossingen voor enkele bugs. Er werden echter ook functies doorgevoerd die Apple niet noemde, maar die gebruikers wel direct misten. Zo is niet meer te zien hoelang je de MacBook nog op de accu kunt gebruiken. Dat was voor de update te bekijken door op het batterij-icoon in de menubalk te klikken.

Apple haalde de indicatie weg, omdat het bedrijf denkt dat macOS Sierra daarin niet accuraat is. De optie leidde onder gebruikers tot verwarring over de accuduur. Er staat nog wel met procenten in beeld hoe vol de accu ongeveer zit. “De verschillende manieren waarop we de computer gebruiken, zorgt ervoor dat de indicator niet kan bijhouden met wat gebruikers doen”, zei Apple tegen The Loop. “Alles wat we doen op de MacBook heeft een andere impact op de accuduur en een indicatie die niet klopt zorgt alleen voor verwarring.”

Lees ook: De 6 opvallendste functies van macOS 10.12.2

macOS accuduur

Update helpt

Volgens Apple zou de MacBook Pro bij normaal gebruik 10 uur op een lading moeten halen, maar sommige gebruikers moesten met krap drie uur genoegen nemen. Na de update is er echter verandering gekomen voor verschillende MacBook Pro-bezitters. Dat melden bezoekers van het MacRumors-forum.

“Voor de update haalde ik zeven tot negen uur met de helderheid van mijn scherm op 50-60 procent”, schrijft gebruiker JohnnyGo. “Nu haal ik ruim tien uur met de helderheid op 70-75 procent terwijl ik verder niets anders doe.”

Kleine groep

Op het forum staan tientallen berichten van mensen die ineens meer uit hun accu halen. Het betreft hier echter maar een kleine groep mensen die van zich laten horen. Of Apple echt stilletjes de accuproblemen heeft opgelost, is nog niet bekend. Het bedrijf van Tim Cook heeft er nog niets over gezegd.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Bronnen: The Loop, MacRumors
Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen