Accutest iPhone 14 Pro Max vs Pixel 7 Pro: blijft Apple beter?

Piet-Jan Lentjes
10 november 2022, 15:00
2 min leestijd
Accutest iPhone 14 Pro Max vs Pixel 7 Pro: blijft Apple beter?

De accu van de iPhone 14 Pro Max houdt het behoorlijk lang vol. Maar is de accu ook beter dan die van de Pixel 7 Pro?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 Pro Max vs Google Pixel 7 Pro: welke accu is beter?

Wanneer je de accu van de iPhone 14 Pro Max naast die van de Google Pixel 7 Pro zet, denk je misschien dat de smartphone van Google makkelijk moet kunnen winnen. De accu van Googles vlaggenschip is immers een stuk krachtiger dan die van de Apple iPhone 14 Pro Max.

Zo heeft de Pixel 7 Pro een flinke accu van 5000 mAH. Dit in tegenstelling tot die van de iPhone met 4,323 mAH. Beide smartphones hebben overigens een vergelijkbaar display van 6,7 inch en variabele refreshrates (dit noemt Apple pro-motion).

Google Pixel 7 Pro vs. iPhone 14 Pro Max Battery Test

Toch is de Tensor G2-chip van met Android 13 geen match tegen de A16-chip in iOS 16.1. Het YouTube-kanaal PhoneBuff heeft de accu van beide smartphones in verschillende tests tegenover elkaar gezet. En in allemaal kwam de iPhone als winnaar uit de bus. Bekijk de hele test in bovenstaande video.

Het verschil is zelfs zo groot dat de iPhone 14 Pro Max na alle tests nog zo’n 21 procent van de acculading over had. Volgens het YouTube-kanaal kun je daarmee nog zo’n 3,5 uur tekstberichten sturen of meer dan 4 uur lang Instagram gebruiken.

De iPhone 14 Pro Max hield het in totaal 27 uur en 44 minuten vol. De Google Pixel 7 Pro moest na 25 uur en 41 minuten de handdoek in de ring gooien. Geen onaardige tijd, maar met de iPhone houd je het langer uit op één acculading.

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 63,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.265,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro Max
Apple iPhone 14 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu