Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Een abonnement voor Apple-apps? Wen er maar aan

Piet-Jan Lentjes
12 mei 2023, 10:52
2 min leestijd
Een abonnement voor Apple-apps? Wen er maar aan

Het lijkt erop dat Apple in de toekomst steeds meer van hun eigen apps gaat aanbieden met een abonnement. En dat is best wel even wennen.

Lees verder na de advertentie.

Abonnement voor steeds meer apps van Apple

Apple kwam een paar dagen met een verrassing en introduceerde de programma’s Final Cut Pro en Logic Pro als app voor de iPad. Dat was al opvallend op zich, maar ook met de prijs was er iets speciaals aan de hand.

Lees meer: Final Cut Pro en Logic Pro komen naar je iPad – maar niet voor iedereen

Om Final Cut Pro en Logic Pro te gebruiken moet je een abonnement bij Apple afsluiten. De officiële Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaan die rond de 4,99 euro per maand of 49 euro per jaar worden. Je kunt de apps dus niet kopen en je moet dus maandelijks een bedrag aan Apple afstaan.

final cut pro ipad

Apple abonnementsdiensten

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Apple met een abonnement voor een van hun diensten komt. Apple heeft al jaren apps als Apple Music, iCloud+ en nog veel meer verweven met een abonnement. Maar de eerste stappen lijken nu gemaakt om nog meer apps in een abonnementsvorm te gieten.

Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Er gaan al langer geruchten dat Apple overweegt om ook de hardware aan een soort abonnement te hangen. Je kunt dan voor een vast bedrag per maand je iPhone bij Apple ‘huren’.

Toch is het abonnement van Final Cut Pro en Logic Pro misschien ook weer niet zo’n heel slecht idee. Het pakket is behoorlijk prijzig en dat weerhoudt veel mensen ervan om de software te kopen. Een klein bedrag per maand kunnen de meeste bezitters van een iPad (Pro) wel missen.

Apple iPad Pro 2022 deals

Los toestel Refurbished

Apple iPad Pro 2022

11 inch

128 GB

Apple M2 processor

€ 976,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com

Apple iPad Pro 2022

11 inch

128 GB

Apple M2 processor

€ 976,00

4 dagen

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple iPad Pro 2022

11 inch

128 GB

Apple M2 processor

€ 999,00

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Dit betekent wel dat Apple waarschijnlijk meer apps van een abonnement gaat voorzien in de toekomst. Final Cut Pro en Logic Pro kun je zien als een soort proefballonnetje van Apple waarmee ze het abonnement uitproberen.

Zeker nu Apple straks ook apps en App Store’s van derden toe moet staan van de EU, lopen ze een boel inkomsten mis. Een abonnement zou dat gemis (voor een gedeelte) kunnen goedmaken.

Welke apps in de toekomst nog meer een abonnementsvorm gaan krijgen, weten we nog niet. Maar er zijn genoeg apps die Apple kan gebruiken. Abonnementen? Wen er dus maar aan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu