‘Code in ABN Amro-app verklapt Apple Pay-ondersteuning’

Florence Peeters
2 augustus 2019, 15:13
2 min leestijd
‘Code in ABN Amro-app verklapt Apple Pay-ondersteuning’

Apple Pay is binnenkort mogelijk ook te gebruiken door klanten van ABN Amro. Dat meldt Tweakers. Code in de ABN Amro Mobiel Bankieren-app suggereert de komst van Apple Pay.

Lees verder na de advertentie.

Code verklapt mogelijk ABN Amro Apple Pay-ondersteuning

Al een paar maanden hebben klanten van ING de primeur van Apple Pay in Nederland, maar daar lijkt langzaam een einde aan te komen. Een gebruiker van het Tweakers-forum ontdekte namelijk in de code van de ABN Amro Bankieren-app referenties naar Apple Pay. In de code is onder meer iets te vinden over een Wallet-functie, waar je iOS 12.1 of hoger voor nodig hebt.

apple watch bonuskaart

De betreffende codebestanden zijn inmiddels uit de app verwijderd. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat ABN Amro werkt aan Apple Pay-integratie in zijn app. Een woordvoerder van de bank wil tegenover Tweakers de komst van Apple Pay niet bevestigen. De woordvoerder stelt dat ABN Amro ‘altijd op zoek is naar innovaties’ en dit de verklaring is voor de opgedoken code. Ook wil de bank niet vooruitlopen op ‘dingen die er komen’.

Ook interessant: Betaalkaarten wijzigen en verwijderen in Apple Pay op iPhone, iPad en Mac

Blijkt ABN Amro inderdaad Apple Pay te introduceren, dan zou het dus de tweede Nederlandse bank zijn die de betaaldienst officieel ondersteunt. Van andere grote banken, zoals Rabobank en SNS, is verder nog niet duidelijk of ze bezig zijn met het implementeren van Apple Pay.

Wachten wordt beloond

Zodra ABN Amro volgt, zal het mogelijk niet lang duren totdat andere banken ook volgen. Pay is inmiddels in 47 landen beschikbaar, maar het heeft jaren geduurd voordat Nederland eindelijk aan de beurt was bij Apple. Met Apple Pay kun je snel en veilig betalen via je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac. Dit kan zowel tijdens online shoppen als bij fysieke betaalautomaten waar je contactloos kunt betalen.

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu