‘Aanwijzingen NFC chips in iPhone 5’
Redactie

Er schijnen onmiskenbaar aanwijzingen te zijn in de code voor de iPhone 5, dat er NFC chips in opgenomen worden. Deze informatie is afkomstig van de website 9to5.com en is gebaseerd op twee prototypes van de nieuwe iPhone.

Prototypes

Het blog laat niet weten hoe het aan de code is gekomen. Maar duidelijk is wel dat expliciet de prototypes iPhone 5.1 en 5.2 worden genoemd, die respectievelijk als N41AP en N42AP vermeld worden. Overigens is in het geheel niet duidelijk of dit de smartphones zijn, die in het najaar op de markt zullen verschijnen.

NFC geruchten

Er doen al langere tijd geruchten de ronde, dat Apple van plan is om NFC in de nieuwe iPhones te introduceren om zo onder meer draadloze betalingen mogelijk te maken. Apple heeft bijvoorbeeld eerder in juni de app Passbook geïntroduceerd tijdens de presentatie over iOS 6. Met deze app is het mogelijk om QR Codes en elektronische kaartjes te bewaren. Verder heeft een MasterCard vertegenwoordiger eerder het gerucht bevestigd, dat Apple plannen heeft om de betaalmarkt op te gaan.

Overigens is het niet zeker,  dat NFC meteen bij de nieuwste versie van iPhone 5 beschikbaar zal zijn. Wil je meer weten over al het nieuws? Volg dan de laatste berichten over de iPhone 5.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.