Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘iPad Pro verkoopt beter dan Microsoft Surface in eerste kwartaal’

Rutger Otto
2 februari 2016, 13:01
2 min leestijd
‘iPad Pro verkoopt beter dan Microsoft Surface in eerste kwartaal’

De iPad Pro heeft in zijn eerste kwartaal op de markt beter verkocht dan alle Surface-apparaten van Microsoft bij elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Aantal iPad Pro verschepingen

Dat schrijft de International Data Corporation (IDC), die onderzoek heeft gedaan naar de verkopen van tablets wereldwijd. Volgens projectleider Jean Philippe Bouchard verkocht Apple iets meer dan twee miljoen iPad Pro’s, tegenover 1,6 miljoen Surface-tablets van Microsoft. Daarvan waren vooral de Surface Pro en Surface 3 populair.

In totaal werden in het laatste kwartaal van 2015 minder tablets verkocht dan een jaar ervoor. Er werden 65,9 miljoen exemplaren verscheept, 13,7 procent minder dan een jaar eerder. Over heel 2015 bezien werden 206,8 miljoen exemplaren verscheept, een daling van 10,1 procent als je het vergelijk met 2014.

Minder tablets verscheept

Er worden dus minder tablets verkocht dan voorheen. Apple zag over het gehele jaar een daling van bijna 25 procent. Volgens IDC heeft de iPad Pro wel een ‘succesvolle lancering’ gehad. “De iPad Pro was de overduidelijke winnaar van afgelopen seizoen”, zegt analist Jitesh Ubrani van IDC. “De computermarkt verschuift naar (los te koppelen) tablets en daar liggen positieve kansen voor Apple en Microsoft. Google is er echter nog niet succesvol, want aan het Android-platform moet nog flink gesleuteld worden om eenzelfde soort succes te boeken.”

In het laatste kwartaal van 2015 had Apple een aandeel van 24,5 procent op de tabletmarkt. Samsung claimt een tweede plek met 13,7 procent, gevolgd door Amazon, Lenovo en Huawei.

iPad Pro formaat

iPad Air 3

Naar verwachting kondigt Apple begin dit jaar nog een nieuwe iPad uit, waarschijnlijk de iPad Air 3. Daarover gaan inmiddels de nodige geruchten. Het apparaat zou vier speakers krijgen zoals de iPad Pro en een flitser bij de camera op de achterkant, voor betere foto’s bij weinig licht. De nieuwste geruchten zeggen dat de tablet ongeveer dezelfde afmetingen krijgt als de iPad Air 2, maar dat hij wellicht iets dikker en breder wordt in plaats van dunner en lichter. Het gaat daarbij wel om verwaarloosbare afmetingen.

Lees meer over de iPad Air 3

Bron: IDC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu