Aankondiging: Jailbreak-tool ‘Spirit’
Redactie

Het begint er onderhand echt op te lijken dat er een goede jailbreak-tool komt waarmee je alle iPhones, iPods en iPads kan jailbreaken. Het iPhone Dev-Team heeft namelijk een tijdje geleden aangekondigd dat ze software hebben ontwikkeld waarmee je deze toestellen kan jailbreaken. De jailbreak-tool gaat ‘Spirit’ heten, en zal waarschijnlijk komende week gelanceerd worden.

Uitstel

Het Dev-Team kondigde eerst aan dat de tool 30 april gelanceerd zou worden, maar deze lanceringsdatum hebben ze uitgesteld. Dit hebben ze niet gedaan omdat de software nog niet klaar was, maar om iedereen voor te bereiden. Apple heeft namelijk in het verleden een jailbreak-tool onschadelijk gemaakt binnen een dag. Dit deden ze door een update uit te brengen die de ‘lek’ in de firmwares te dichten.

Firmware Umbrella

Het is belangrijk dat iedereen met een iPad, nieuwe iPod Touch en nieuwe iPhone 3GS nu alvast gegevens over de huidige firmware opslaat met de ‘Firmware Umbrella‘. Hiermee voorkom je dat je in de toekomst niet meer kan jailbreaken doordat Apple een update uitbrengt. Het loont dus als je even een half uurtje de tijd neemt om zo veel mogelijk gegevens op te slaan als je in de toekomst wilt jailbreaken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Pingback: iPhone Jailbreak-tool ‘Spirit’()

 • dries6951

  Je moet er toch heel wat voor prutsen om een gevangenisbreek goed werkend te krijgen op een 3G of 3GS, en waarvoor ? ? in OS 4 en de nieuwe 4G/HD kun je weer opnieuw beginnen.

 • Swen

  Kan ik mijn ipad bestanden ook opslaan
  Natuurlijk is mijn apparaat nog niet gejailbreakt

  Kan ik met umbrella gewoon bestanden veilig zetten vanaf mijn iPad naar mijn pc

  En wat moeqt ik ermee als ik daarna die bestaden nodig heb en wat is de bedoeling

 • Tan

  @ Dries: Nou heb er net welgeteld 5 minuten aan besteed om alles goed werkend te krijgen!Dit betekend dat of ik heel slim ben of jij heel dom;)

  @Swen niet doen voor je Ipad, het is niet helemaal goed geprogrammeert voor de ipad. Ik zou hier nog even meewachten als ik jou was!!