Aankondiging: Hack Game Center met HackCenter
Redactie

Sinds iOS 4.1 heeft Apple een groot game-netwerk. Via dit game-netwerk, Game Center genaamd, worden onder andere scores opgeslagen door spelletjes die je op je iOS-apparaat hebt gespeeld. Hierdoor kan je je eigen scores vergelijken met die van je vrienden. In Cydia zal binnenkort een tweak verschijnen waarmee je handmatig scores kan toevoegen. Deze tweak gaat ‘HackCenter’ heten.

Scores handmatig wijzigen

Als je HackCenter op je toestel hebt staan, krijg je een pop-up te zien als er een score behaald is in een spelletje. Je krijgt dan de vraag welke score je wilt uploaden. Je kan natuurlijk je originele score aan de highscores toevoegen, maar je kan ook zelf een score invullen. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe hoog je komt te staan in de lijst.

Momenteel is het alleen mogelijk om scores te manipuleren. Het is nog niet mogelijk om achievements aan Game Center toe te voegen. Het is nog niet bekend hoelang de hack blijft werken, want Apple zal hier ongetwijfeld iets aan gaan doen bij de volgende iOS-update. Ook ontwikkelaars van spellen kunnen de hack tegenwerken door de scores op een andere manier te gaan verwerken.

De onderstaande video toont de tweak HackCenter. De jongen in het filmpje laat zien hoe hij een score van Fruit Ninja wijzigt om boven zijn vrienden te komen staan. In de toekomst kan elke iOS-gebruiker met een jailbreak dit na het installeren van HackCenter.

http://www.youtube.com/watch?v=CBvfa4JX3Tw&feature=player_embedded

Via 9to5mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.