Aankondiging: Fix voor de PDF-kwetsbaarheid zonder iOS-update

Redactie
5 augustus 2010, 15:13
1 min leestijd
Aankondiging: Fix voor de PDF-kwetsbaarheid zonder iOS-update

Will Strafach, beter bekend als @cdevwill, is bezig met een fix voor de PDF-kwetsbaarheid in Safari van de iPhone, iPod Touch en iPad. Deze modificatie kan je installeren als je een jailbroken toestel hebt. Na de installatie van de fix worden gemodificeerde PDF-bestanden niet meer uitgevoerd door iOS. Je toestel is na de installatie dus niet meer vatbaar voor PDF-virussen.

Lees verder na de advertentie.

PDF Patcher

Op dit moment toont de fix van Will Strafach nog een melding als er een fout PDF-bestand wordt geladen, maar in de uiteindelijke versie zal dit niet meer getoond worden. Je zal het dus niet eens meer merken als je wordt bestookt met virussen.

Cdevwill heeft op dit moment nog veel moeite met de patcher. iBooks lijkt bijvoorbeeld niet meer te werken na de installatie van de fix. Dit gaat hij eerst oplossen voordat de fix via Cydia wordt aangeboden. De releasedatum is dus nog niet bekend.

Apple heeft de fix klaarliggen

Apple heeft inmiddels aangekondigd dat hun versie van de fix ook klaarligt. Hiervoor moet je hoogst waarschijnlijk iOS gaan updaten via iTunes. Dit brengt weer gevolgen met zich mee voor gebruikers die graag willen jailbreaken, want dat is vanaf die update niet meteen meer mogelijk. De fix van Will Strafach is dus interessanter voor deze mensen.

Fout in de fix van Apple?

Cdevwill zette vannacht het volgende bericht op Twitter:

I bet I know how Apple fixed this hole. If I’m right, then they #fail really hard. We’ll see.

Er is dus een kans dat Apple de reparatie van het lek verkeerd uitvoert. In dat geval kan er na een dag al een jailbreak zijn voor de nieuwe firmware. De tijd zal leren of Apple de fout ook daadwerkelijk gemaakt heeft.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen