Aankondiging: Celeste activeert old-school Bluetooth op iOS
Redactie

Sinds de lancering van de eerste iPhone vraagt men zich al af waarom het niet mogelijk is om foto’s naar andere telefoons te versturen via Bluetooth. Ontwikkelaars hebben dit gemis proberen weg te halen door diverse applicaties te ontwikkelen, maar dit blijkt in de praktijk toch niet zo handig te zijn. Binnenkort zal er voor jailbreakers een goede modificatie uitkomen: Celeste.

Celeste: Bluetooth-functies geïntegreerd in iOS

Celeste is een tweak die verschillende bluetooth-functies aan iOS toevoegt. Na het installeren van Celeste kan je verschillende gegevens naar andere toestellen en computers versturen via bluetooth. Dit doe je door bijvoorbeeld een foto, video of zelfs muzieknummer lang ingedrukt te houden, en op ‘send’ te tikken.

De tweak zal vervolgens een popup tonen waarin alle beschikbare Bluetooth-apparaten uit je omgeving worden weergeven. Als je op een apparaat tikt, zal het bestand worden verstuurd naar dit toestel. Andersom is het ook mogelijk om foto’s en muziek te ontvangen van andere Bluetooth-apparaten.

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer Celeste in de Cydia Store zal verschijnen. Volgens de website van de ontwikkelaars zal dit waarschijnlijk over een dag of zeven gebeuren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.