‘A7-chip met nieuwe architectuur maakt iPhone 5S 20% efficiënter’
Wouter Nijsen

Een analist van KGI heeft tegenover AppleInsider aangegeven dat de A7-chip van de iPhone 5S de eerste chip wordt met ondersteuning voor het zogeheten ARMv8. Hierdoor zou de processor maar liefst 20 procent efficiënter zijn.

Apples A6-chip was de eerste chip die Apple helemaal zelf heeft ontwikkeld, en bij ieder getal dat je bij die A op kun tellen, zijn de chips van Apple steeds efficiënter en sneller geworden.

Apple zou met zijn nieuwe A7-chip volgens de analist de eerste zijn die gebruikmaakt van de zogeheten ‘ARMv8’-architectuur. Door de stap van ARMv7 naar ARMv8 zou die 20 procent meer efficiëntie behaald kunnen worden.

De KGI-analist verwacht ook dat Apple net als in de iPhone 5 ‘slechts’ 1 gigabyte aan werkgeheugen in de iPhone 5S stopt. Ze stappen hierbij wel over van ‘lpddr2’ naar ‘lpddr3’, wat er simpelweg op neerkomt dat alles een flink stuk soepeler werkt. Meer kracht uit dezelfde hoeveelheid dus.

Nieuwe iPhones met A7-chip en iOS 7 steeds dichterbij

iOS 7 beta 6Het wordt verwacht dat Apple zijn nieuwe iPhones, de iPhone 5S en iPhone 5C, op 10 september officieel onthuld. Vandaag is ook al de zesde bètaversie van iOS 7 verschenen, wat erop duidt dat de nieuwe versie van Apples besturingssysteem ook rond die datum zijn intrede zal doen.

Wil je weten wat er allemaal nieuw is in iOS 7? Lees dan vooral ons iOS 7-overzicht. Ben je benieuwd naar de telefoons die Apple zal presenteren? Fris je geheugen even op met onze pagina’s over de iPhone 5C en iPhone 5S!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.