De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Getest: ‘A13-chip van iPhone 11 tot 20 procent sneller dan iPhone XS-chip’

Lars Paijmans
17 oktober 2019, 11:01
2 min leestijd
Getest: ‘A13-chip van iPhone 11 tot 20 procent sneller dan iPhone XS-chip’

Dat de iPhone 11 en 11 Pro sneller zijn dan de iPhone XS en XR spreekt voor zich, maar dankzij een nieuwe test weten we nu ook hoeveel beter de A13-chip is.

Lees verder na de advertentie.

A13-chip prestaties getest

AnandTech deed een uitgebreide test om in kaart te brengen wat de A13-chip van Apple beter maakt dan de A12-chip van vorig jaar. Daaruit bleek al snel dat de vernieuwde processor gemiddeld gezien twintig procent sneller is dan zijn voorganger. Maar er is nog iets interessants aan de hand.

A13-chip test

Om die betere prestaties te realiseren, heeft de A13-chip ook meer energie nodig. Als de chip op zijn hardst werkt vraagt hij 1 Watt meer stroom. Dat levert minder energiezuinige prestaties op en maakt de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max potentieel vatbaarder voor hoge temperaturen en het inperken van de prestaties om deze temperatuur laag te houden.

AnandTech benadrukt hierbij wel dat dit enkel gebeurt als de iPhone 11 op zijn hardst moet werken. Bij dagelijks gebruik zal de chip simpelweg sneller en beter zijn dan de A12-variant.

Laat concurrentie ver achter zich

Daarnaast vergelijkt de test de prestaties van Apples chip met de concurrentie die je in Android-smartphones tegenkomt. Daar blijkt al snel dat (net als voorgaande jaren) Apple wederom voorop loopt op dit gebied. “De A13-chip is extreem snel en wat mobiele chips betreft is er geen concurrentie op dit gebied”, aldus de test. “Apples chip doet het twee keer beter dan de eerstvolgende concurrerende chip.”

Ook in onze review van zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro kun je lezen dat wij ook onder de indruk zijn van de prestaties van deze chip. Toch is het lastig om veel verschil te merken in dagelijks gebruik met de iPhone XS. Dat is vooral een compliment voor de XS, die een jaar na dato nog steeds razendsnel aanvoelt. Wil je meer weten over de 2019 iPhones? Check dan onze uitgebreide geschreven reviews en videoreviews!

iPhone 11 Pro (video)review: een Pro-smartphone in de punten die er toe doen

iPhone 11 (video)review: solide upgrade blijft de beste keuze

Bron: AnandTech
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu